Jubileumi palacsintasütés: fél óra alatt elkapkodták a járókelők a 650 darabot

2017. november 16. csütörtök 16:31

Jubileumi palacsintasütés: fél óra alatt elkapkodták a járókelők a 650 darabot

Nagy sikert aratott a PTE Egészségtudományi Kar hallgatóinak ötlete, mindössze harminc perc alatt kiosztották az egyetem 650. jubileumára készített palacsintákat a Széchenyi téren csütörtökön délelőtt. 

Kora reggel kezdték a hallgatók a sütést a kar D épületének tankonyhájában, amelyben segítségükre voltak dietetikus hallgatók is.

 

 

 Így készült. 

A borús, esős idő ellenére hosszú sorban álltak az emberek, hogy megkóstolhassák az Egészségtudományi Kar hallgatói által elkészített kakaós és lekváros palacsintákat. Talán az ötletgazdák sem gondolták volna, hogy mindössze harminc perc elég lesz arra, hogy a párosával becsomagolt desszertet kiosszák.

 

 

A gondolat Kovács Ádámtól és Vági Mártontól származott, akik az ETK harmadéves rekreációszervező szakos hallgatói.

- A 650. jubileum kapcsán gondoltuk, hogy mi lenne, ha megvalósítanánk az ötletet, s ingyen osztanánk ki 650 darab palacsintát a Széchenyi téren. Minden segítséget megkaptunk, s ezúton is szeretnénk megköszönni a kar dékánjának, dr. Betlehem Józsefnek a támogatást - mondta lapunknak Vági Márton.

Nem biztos, hogy a hallgatók mostanában nekilátnak palacsintát sütni, azonban a legközelebbi ilyen eseményre lehet, hogy egyből - stílszerűen - 1367 darabot kellene készíteni.

D. Zs.