HAMM: összefogtak a piaci szereplők, magyar termékek jönnek a menzákra – Pécsett is

2017. november 15. szerda 15:03

HAMM: összefogtak a piaci szereplők, magyar termékek jönnek a menzákra – Pécsett is

A piac három meghatározó szereplőjének összefogásával útjára indult a HAMM, a Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán Program. Ennek eredményeként a 2017/2018-as tanévtől hangsúlyosabban jelennek meg a magyar gyártók termékei a receptek hozzávalói között. A Pécsett is a közétkeztetést végző Hungast Csoport elsőként az Univerrel és Gyermelyivel kötött stratégiai megállapodást, és további gyártókkal tárgyal a csatlakozásról. 

Új programot indított a közétkeztetési piac egyik legnagyobb szereplője annak érdekében, hogy minél gyakrabban kerüljenek magyar alapanyagokból készült fogások a fogyasztók tányérjára. A Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán Program (HAMM) nyitányaként két olyan ismert gyártóval kötött stratégiai megállapodást, amelyek egyaránt a Magyar Termék tanúsító védjegy használói.

Páger Zsolt, a Hungast Csoport üzletfejlesztési igazgatója szerint a naponta 11 megyében,többek között Pécsett mintegy 700 tálalási helyen 180 ezer fogyasztót ellátó közétkeztető cégcsoportjuknak alapvető fontosságú, hogy a magyar beszállítókat, termékeiket és alapanyagaikat receptúráiban felhasználja és népszerűsítse fogyasztói, intézményi partnerei körében. Fontosnak tartják, hogy fogyasztóik (kiemelten a gyermekek) megismerjék a magyar alapanyagok választékát, és tudatában legyenek az egészséges élelmiszerek egészséges életmódot támogató összetevőinek. A közétkeztetés hozzájárulhat a fogyasztók egészséges táplálkozásához, ezt biztosítja az egyenletes, megbízható minőségű alapanyagot és élelmiszereket előállító hazai gyártókkal való szorosabb együttműködés, amellyel az egész iparágnak példát tudunk mutatni - állítja Páger Zsolt

EQM