Bocsánatot kértek a botrányos fotók miatt az ápolók, ettől függetlenül kirúgták őket

2018. január 15. hétfő 18:30

Bocsánatot kértek a botrányos fotók miatt az ápolók, ettől függetlenül kirúgták őket

Amint arról beszámoltunk , döbbenetes képeket tettek közzé szombaton a világhálón: az egyik pécsi szeretetotthon dolgozói a felvételeken szexet imitálnak egy idős asszony betegágya mellett. A Malomvölgyi Szeretetotthon közlése szerint az érintett három ápolót elbocsátották. A volt dolgozók minden érintettől bocsánatot kértek. 

Olvasónk hívta fel a figyelmünket szombaton két fényképre, amelyek rövid időn belül végigszáguldottak a közösségi oldalon. Ezeken az látszik, hogy két ápoló (illetve egy harmadik társuk, aki a fotókat készítette) gyakorlatilag megaláznak egy idős hölgyet, az ágy mellett ugyanis vígan pózolnak, szexuális együttlétet imitálnak.

A felháborító eset a Malomvölgyi Szeretetotthonban történt.

Az intézmény vezetősége még aznap közleményt adott ki, amelyben azt írják, megdöbbenéssel értesültek arról, hogy „három munkavállaló az otthon szellemiségével, valamint az általunk képviselt keresztény erkölcsi normákkal összeegyeztethetetlen módon viselkedett, s ez a közösségi médiában méltán váltotta ki a jó érzésű emberek felháborodását".

A dolgozók munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntetik, belső vizsgálatot indítottak.

Hétfőn újabb közleményt adott ki az intézmény: „a belső vizsgálat során a botrányos viselkedésért felelős mindhárom személy beismerte és megbánta a történteket, valamint elismerték azt is, hogy az intézmény általuk is ismert belső szabályait, valamint az etikai kódex vonatkozó rendelkezéseit megszegték.

Bocsánatot kérnek az ellátottól és hozzátartozóitól, munkáltatójuktól, az intézmény fenntartójától, valamint a közvéleménytől. Munkaviszonyuk azonnali megszüntetését tudomásul vették.

A Malomvölgyi Szeretetotthon megkér mindenkit, hogy az intézmény 629 ellátottjára, illetve 310, a munkájukat lelkiismeretesen végző dolgozójára, valamint az intézmény zavartalan működésére tekintettel, e sajnálatos incidens alapján ne általánosítsanak."

M. B.