Undorító: idős asszony betegágya mellett mímeltek szexet, felfüggesztették a dolgozókat

2018. január 13. szombat 19:30

Undorító: idős asszony betegágya mellett mímeltek szexet, felfüggesztették a dolgozókat

Döbbenetes képeket tettek közzé szombaton a világhálón: az egyik pécsi szeretetotthon dolgozói a felvételeken szexet imitálnak egy idős asszony betegágya mellett. A dolgozók munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntetik, belső vizsgálatot indítottak. 

Olvasónk hívta fel a figyelmünket szombat este két fényképre, amelyek rövid időn belül végigszáguldottak a közösségi oldalon. Ezeken az látszik, hogy két ápoló (illetve egy harmadik társuk, aki a fotókat készítette) gyakorlatilag megaláznak egy idős hölgyet, az ágy mellett ugyanis vígan pózolnak, szexuális együttlétet imitálnak.

A felháborító eset a Malomvölgyi Szeretetotthonban történt. Az intézmény vezetősége közleményt adott ki, amelyben azt írják, megdöbbenéssel értesültek arról, hogy „három munkavállaló az otthon szellemiségével, valamint az általunk képviselt keresztény erkölcsi normákkal összeegyeztethetetlen módon viselkedett, s ez a közösségi médiában méltán váltotta ki a jó érzésű emberek felháborodását".

 

Az érintett dolgozók munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntetik, a történtekkel kapcsolatban pedig vizsgálatot indítanak. A szeretetotthon vezetősége sajnálatát fejezi ki, és mindent megtesznek azért, hogy hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő.

A történtek kapcsán Fodor Ibolya, a terület önkormányzati képviselője is felvette a kapcsolatot az intézmény vezetőjével. A politikus a közösségi oldalon azt írta, véleménye szerint az ápolóknak nincs helyük sem a Malomvölgyi úti, sem pedig bármelyik szociális intézményben.  

Máté B. - Palotás P.