Kicsinyes hatalmi harcokat folytat az MSZP – közölte a Fidesz

2015. március 26. csütörtök 18:05

A Fidesz-frakció szerint a baloldal most is csak saját kicsinyes hatalmi harcaival van elfoglalva ahelyett, hogy a parlamentben segítené a károsultakat és a brókerpiac rendbetételét.

A kormánypárt képviselőcsoportja ezt csütörtökön arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy egy a szocialisták által kezdeményezett, napközben tartott egyeztetésen részt vett ellenzéki pártok szerint Orbán Viktor miniszterelnök alkalmatlanná vált posztjára, mert cserbenhagyta az embereket, amikor a minisztériumokat arra utasította, hogy vegyék ki pénzüket a Quaestorból, míg az őt megválasztó embereknek nem szólt, hogy veszélyben van a megtakarításuk.

A Fidesz hangsúlyozta, a baloldal láthatóan igyekszik úgy tenni, mintha közük nem lenne a "szocialista brókerbotrányhoz, holott valójában ők azok, akik engedték, hogy zavartalanul működjön az évtizedes pénzügyi korrupció, a csaló brókerek eltüntessék mások pénzét". Az pedig egyenesen pofátlanság, hogy ezek után még ők azok, akik megpróbálják megtéveszteni a károsultakat - fűzik hozzá.

"Mindeközben azt a miniszterelnököt és kormányát támadják, amely éppen a megoldást keresi a problémára, amely elszámoltatja a brókereket és a politikai felelősöket, valamint újraszabályozza a befektetési piacok működését, hogy soha többé senki ne tudja ellopni se mások pénzét, se a közpénzeket" - fejti ki a kormánypárt, hozzátéve: "amíg a baloldal képmutató hatalmi játékait űzi, a Fidesz inkább cselekedett".

Példaként említik, hogy az Országgyűlés a Fidesz kezdeményezésére már jövő héten dönthet a csaló brókerek vagyonának zárolásáról, a vizsgálóbizottság felállításáról, majd a parlament elé terjesztik a brókerpiac rendbetételét és a Quaestor-károsultak kártalanítását felgyorsító törvényjavaslatokat is.

(mti)