Egy éves gyermekét veszejtette a Dunába

2014. október 02. csütörtök 10:22

Az ügyészség vádat emelt az ellen a nő ellen, aki tavaly szeptemberben zavart állapotban, egyéves kisfiával besétált a folyóba, vele együtt a víz alá merült, majd ott a gyermekét elengedte - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A vádirat szerint, a vádlott 2013. szeptember 26-án a reggeli órákban egyéves kisfiával a bölcsőde felé indult, amikor "olyan hangokat hallott, amelyek arra ösztönözték, hogy ölje meg magát és a gyermekeit". A nő a budai alsó rakparthoz ment, ott kivette a gyereket a babakocsiból, majd a karjában tartva, besétált vele a Dunába, és a parttól pár méterre a kisfiúval együtt a víz alá merült. A vádlott a gyermeket a folyóban elengedte, ő maga pedig kijött a vízből.

A gyermek megfulladt. A nő ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség - olvasható a közleményben.

A rendőrség korábbi közleményében azt írta: a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi kapitányságán jelentette be egy III. kerületben élő nő, hogy a vele egy háztartásban élő egyéves unokája eltűnt. A nagymama elmondta, hogy lányát, a gyermek anyját, egy fővárosi egészségügyi intézmény pszichiátriai osztályán kezelik, de unokája nincs vele. A rendőrök azonnal keresni kezdték a gyereket.

A kutatással párhuzamosan a rendőrség bűnügyi bevetési osztályának nyomozói - orvosa jelenlétében - meghallgatták a pszichiátriai osztályon visszatérően kezelt nőt. A 35 éves L. Katalin Tímea elmondta, hogy legkisebb gyermekével együtt meg akart halni.

A nő nem tudta megjelölni a helyet, ahol a folyóba gyalogolt, mindössze egy közeli étteremre, fás, bokros területre, közeli panelházakra emlékezett. A rendőrök a III. kerületi Slachta Margit rakparton, a hullámtörő kövek között találták meg a gyermek holttestét. A nő a bűncselekmény elkövetését elismerte, a vallomástételt azonban akkor megtagadta - írta a rendőrségi közlemény.

(mti)