Újabb háziorvosi rendelőket újítanak fel városszerte, hétszázmilliót költenek rájuk

2018. január 12. péntek 13:22

Újabb háziorvosi rendelőket újítanak fel városszerte, hétszázmilliót költenek rájuk

A következő időszakban 700 millió forintból újulnak meg háziorvosi rendelők Pécsett a keleti városrészben és a Mecsekoldalban - jelentette be Pécs alpolgármestere annak kapcsán, hogy átadtak egy új ügyeletes gépkocsit is. Pécs újabb 5 millió forintért vásárolt ugyanis új autót a kistérségi orvosi ügyeleti ellátás számára. Őri László hangsúlyozta: az elmúlt években minden területen igyekeztek fejlesztéseket véghez vinni az egészségügyben. 

 

Az alpolgármester az autó pénteki átadásán elmondta: két autó szolgálja a kistérségi ügyeleteket. A másikat már 2017-ben újra cserélték.

Felidézte: 2010 óta Pécsett tudatos egészségfejlesztési program zajlik, amelynek részeként már mintegy 20 milliárd forintot költöttek el a városban infrastrukturális beruházásokra. Kitért rá: megújult a klinikai tömb, az onkoterápiás intézet, létrejött a regionális vérellátó, felújították a Lánc utcai rendelőintézetet, több háziorvosi és gyermekorvosi rendelőt.

- Az előttünk álló időszakban Kertvárosban is létrehozunk rendelőintézetet, előkészítés alatt áll az uránvárosi intézet fejlesztése - mutatott rá Őri László.

Az alpolgármester azt hangoztatta, hogy az infrastrukturális fejlesztéseknél is fontosabb az egészségügyben dolgozók megbecsülése. Ennek része, hogy a kormányzat nagyobb anyagi megbecsülésben részesíti a háziorvosokat, a város pedig az iparűzési adó megszüntetésével, az ügyeleti járandóságok 50 százalékos emelésével is segítette az orvosokat a közelmúltban.

A pécsi egészségügy alapellátás fejlesztései a háziorvosi rendelők megújításával folytatódnak, jelentette be az alpolgármester.

Kiemelte: most zárulnak a tervezési feladatok, s indulnak a közbeszerzések, így akár még idén megindulhat számos háziorvosi praxis rendelőjének megújítása a Mecsekoldaltól a keleti városrészig bezárólag összesen 700 millió forint értékben.

Hozzátette: cél, hogy a Lánc utcai pár évvel ezelőtti felújítása és az új kertvárosi átadása után a Veress Endre utcai rendelőintézet is megújuljon, ehhez a források biztosításán dolgozik éppen az önkormányzat.

Forrás: Pécs önkormányzata