Téli Vásári Kavalkádot szerveztek a Búza téren

2017. december 11. hétfő 18:30

Téli Vásári Kavalkádot szerveztek a Búza téren

Téli Vásári Kavalkádot szervezett a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. december 9-én 10 órától a Búza téri termelői piacon. Egy határon átnyúló együttműködés keretében megrendezett eseményen az érdeklődőket a rossz idő ellenére megszokott árusok mellett piaci forgatag, a rászorulókat pedig adományok várták. A szervezők színes programokkal, előadásokkal és élő rádiós kistelepüléssel szórakoztatták a megjelenteket. 

A Téli Vásári Kavalkád a „Tematikus együttműködés a helyi termékek hatékonyabb felhasználásának módszertanának kidolgozása céljából" című projekt keretében valósul meg, mely az Interreg V-A Magyarország-Horvátország együttműködési programjának része, célja egy hosszú távú együttműködés a két város (Pécs és Eszék) piacai között. A projekt időtartama alatt megvalósuló tevékenységek és célok elérésével mind a horvát, mint a magyar artner piacaira előremutató fejlesztési lehetőségek várnak, valamint ezzel egy időben erősödhet a társadalmi-szociális felelősségvállalási szektor is.

A kavalkád hangulatát kézműves sarok, színházi és bábos előadások, komédiások és utcazenészek idézték meg. A gasztronómia szerelmeseit hagyományos magyar és horvát
ételek készítésének bemutatója és kóstoltatása várta. A projekt továbbá céljául tűzte ki a rászorulók megsegítését is, így a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. a Mosolymanó Egyesülettel kiegészülve karácsonyi műsorral, valamint játék- és ételosztással várta a nélkülöző családokat. Az adománygyűjtés során közel 50 kg élelmiszer gyűlt össze.

Rendezvényünk célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a szombatonként működő Búza téri termelői piac egészséges termékeire, és megismertesse a közönséggel a projekt 
kezdeményezését: a helyben vásárolt zöldség-gyümölcs adományként való összegyűjtését és a rászorulóknak történő átadását.

Forrás: Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.