Szerszámok, amiket nem biztos, hogy ismersz, pedig kellene

2023. március 28. kedd 20:16

Szerszámok, amiket nem biztos, hogy ismersz, pedig kellene

Bizonyára senkinek sem kell bemutatni, mi az a csavarhúzó, a fúrógép, vagy a láncfűrész. A csempevágó. az aggregátor, illetve a fűkasza is sokak számára ismerős lehet. Na de mi a helyzet az olyan szerszámokkal, mint az orrfűrész, a présgép, vagy épp a forrasztó? A profi szakemberek ezeket bizonyára ismerek, de a hobbi barkácsolók számára ez nincs feltétlen így. Ha eddig nem voltál benne biztos, hogy szerszámtanból ötösre vizsgáznál, ezután már a csillag is garantált!

Különleges szerszámok: tudod, mire jók?

Nem tudod, mivel vágd el könnyen a fát, a fémet vagy betont? Vezetékeket kötnél össze, forrasztáshoz keresel hasznos eszközt, vagy speciális szivattyút keresel ipari felhasználásra? Igaz rá valamelyik? Akkor nem árt megismerned a következő szerszámokat!

Orrfűrész

Az orrfűrész egy olyan szerszám, amit egyszerűen és hatékonyan lehet használni a motoros pengék segítségével. Alkalmas különféle anyagok, például fa, fém vagy beton vágására is. Az eszköz sokoldalúságát a különböző tokmányokhoz csatlakoztatható penge biztosítja, így könnyen alkalmazkodik a különböző anyagok típusához. Az orrfűrész biztonságos használata érdekében ajánlott védőfelszerelést viselni és ügyelni arra, hogy a másik kezed ne kerüljön a penge útjába. Népszerű szakemberek és barkácsolók körében is, mivel biztonságosan, kényelmesen és egyszerűen használható.

Csőszerelő présgép

A présgép egy olyan szerszám, amelyet általában fém- vagy műanyagipari munkákhoz használnak. Segítségével darabokat lehet könnyen kivágni és formázni. A csőszerelő présgép víz-, gáz-, és fűtésszerelők számára az egyik legfontosabb segédeszköz, mivel a préselt kötés biztosítja a vezetékek minőségi összeszerelését, és megfelel az alapvető követelményeknek, mint például a csatlakozás szilárdsága és a megfelelő tömítés. A préseléssel történő vezeték-összekapcsolás gyors és egyszerű, emellett pedig tisztaságot és sokoldalúságot biztosít. A megfelelő préspofa kiválasztásával a gép bárhol hatékonyan alkalmazható.

Forrasztó

A forrasztás ismerete hasznos készség, nemcsak a profik, hanem a hobbi barkácsolók számára is. A minőségi forrasztópáka az egyik legfontosabb eszköz, amire szükségünk lehet a forrasztási projektek során. Ez biztosítja a megfelelő hőt, hogy meg tudjuk olvasztani a forraszanyagot. A legfontosabb részei a pákahegy és a szigetelt fogantyú, amelyekkel összeforraszthatjuk a fém alkatrészeket, és amelyekkel biztonságosan tarthatjuk a nagyon forró, több száz fokos készüléket.
A forrasztópáka egyszerű, de nagyszerű találmány, amelyet minden barkácsműhelyben megtalálhatunk, különösen az elektronika iránt érdeklődőknél. Ez a szerszám tehát az elektronikus eszközök és vezetékek összekapcsolásához vagy a nyomtatott áramkörök forrasztásához elengedhetetlen.

Vákuumszivattyú

Az ipari területeken népszerű szivattyúk közül kevésbé ismert, de annál fontosabb a vákuumszivattyú, ami nem folyadékok, hanem gázok mozgatására alkalmas. A vákuumszivattyú fő célja, hogy eltávolítsa a gázt egy zárt térben, ami részleges vákuumot eredményez. Az ilyen típusú szivattyúkat széles körben használják a fém-, gép-, élelmiszer-, csomagoló-, olaj- és gáziparban, valamint a nyomda- és bútorgyártásban is.

Honnan szerezd be ezeket a különleges szerszámokat?

Amennyiben a felsorolt szerszámok közül van szükséged az egyikre (vagy akár többre), illetve egyszerűen alapvető készletedet bővítenéd, a Zákány Szerszámház széles kínálatából gyorsan és könnyen összerakhatod a megfelelő szerszámkészletet magadnak. Garantáljuk, hogy kizárólag a legjobb márkák eszközei kerülnek a kezedbe, és nem az adott szerszám minőségétől függ majd a munka végeredménye!

(Képek forrása: Freepik, Zákány Szerszámház)

(X)