Szentágothai Jánosra emlékeztek a kutatóköpontban

2017. november 13. hétfő 18:00

Szentágothai Jánosra emlékeztek a kutatóköpontban

Hatodik alkalommal tartották meg a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában azt a tudományos ünnepséget, mellyel a névadó születésnapjára emlékeztek. 

A VI. Szentágothai Nap ismét a Kutatóközpont Bachman Zoltán előadótermébe vonzotta a tudomány iránt érdeklődőket. A program két fő előadója Prof. Dr. Hangody László, Széchenyi-díjas ortopéd sebész akadémikus, valamint Prof. Dr. Dóczi Tamás, Széchenyi-díjas agysebész akadémikus volt, akik munkájukba engedtek betekintést előadásaikkal.

Emellett negyedik alkalommal adták át a Szentágothai és junior Szentágothai Díjakat. Idén Szentágothai Díjban részesült Prof. Dr. Helyes Zsuzsanna, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának egyetemi tanára, a Szentágothai Kutatóközpont Molekuláris farmakológiai kutatócsoportjának vezetője. A junior Szentágothai Díjat Dr. Poór Miklós Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának egyetemi adjunktusa, a Szentágothai Kutatóközpont Lab-on- a-Chip kutatócsoportjának tagja kapta. Mindkét díjazott az oklevél átvételét követően rövid, színvonalas előadással mutatta be munkásságát.

Az ünnepség részeként a két éve indított Szentágothai János Tehetségprogram 2015-2018- as időszakban támogatott kutatói is bemutatták az elmúlt évben elért eredményeiket. Kemenesiné Dr. Kurucz Kornélia, Dr. Kecskés Miklós és Dr. Montskó Gergely a program során vállalt kutatási célokat, és azok eredményeit mutatta be, eleget téve beszámolási kötelezettségüknek.

Képünkön: Dr. Helyes Zsuzsanna

Forrás: PTE