Péterfy Bori & Love Band érkezik a Zsolnay Negyedbe

2018. január 19. péntek 07:30

Péterfy Bori & Love Band érkezik a Zsolnay Negyedbe

A Péterfy Bori & Love Band zenekar koncertezik a Zsolnay Negyed E78 koncertteremben január 19-én este hét órától. 

Korábban az Amorf Ördögök énekesnője, 2000-től a társulat megszűnéséig a Krétakör színház-, 2008 ősze óta a Nemzeti Színház tagja. Szólókarrierbe 2007-ben kezdett, májusban alakult meg új zenekara, az Amorf Ördögök szerzőiből és tagjaiból (Tövisházi Ambrus, Mészáros Ádám, Drapos Gergely, Laskai Viktor, Pápai István) verbuvált Péterfy Bori & Love Band.

A zenekar első, cím nélkül albumát még ugyanabban az évben, 2007 októberében adta ki a Lovasi András jegyezte Megadó Kiadó. A debütálás szerénység nélkül sikeresnek mondható, a bemutatkozó anyag ugyanis egy éven belül aranylemez lett. A sanzon-punk-rock formáció egyszerűen csak 2 címre keresztelt második anyaga 2009 novemberében jelent meg szintén a Megadó Kiadó gondozásában. A Péterfy Bori & Love Band zeneszerzője az Erik Sumo Band-ből is ismert Tövisházi Ambrus, de a második albumnál - ami rapszodikusabb és szenvedélyesebb anyag elődjénél - a dalszerzésben az eddigi társakhoz (Lovasi András, Tariska Szabolcs) új szereplők csatlakoztak: Vinnai András író mellett a zenekar blogján meghirdetett verseny győztese, Hujber Szabolcs is beszállt szövegíróként. A legfontosabb változás viszont az, hogy a 2 című lemezen maga Bori is írt dalszövegeket.

Az alkotók a lemez megjelenése után sem pihentek: február végén megjelent a 2 című lemez "B" verziója, amely az album számainak és a lemaradt daloknak finomabb és csendesebb változatait tartalmazza.
A zenekar első, cím nélküli albuma 2010 végén platinalemez, a 2-es számmal ellátott második album pedig aranylemez lett!

Bori anyai örömök elé nézett 2011 nyarán, így a zenekar pihenőre vonult, de 2012. tavaszán visszatért és elkezdett dolgozni harmadik nagylemezén, ami 2012. november végén jelent meg Fehér éjszakák címmel.
A zenekarból 2015-ben kivált két alapító tag, Laskai Viktor és Mészáros Ádám, akiket Gáspár Gergely (dob) és Nagy István (gitár) váltott. A zenekar az új felállásban készítette el a negyedik, Szédülés című nagylemezét, mely 2016. április 15-én jelent meg.


Az online jegyvásárlás mellett jegyek személyesen is válthatók a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain:
Zsolnay Kulturális Negyed - Látogatóközpont
Zsolnay Kulturális Negyed - Északi Infopont a Ledina kapunál
Zsolnay Kulturális Negyed - Vendégház recepció
Művészetek és Irodalom Háza
Cella Septichora Látogatóközpont...
...valamint a Kodály Központ jegypénztárában.

ZSÖK