Pénteken kiderülhet, mi lehet Soros György terve Péccsel

2017. december 07. csütörtök 16:25

Pénteken kiderülhet, mi lehet Soros György terve Péccsel

Amint arról beszámoltunk, a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítvány több százezer dollárt oszt majd szét dél-dunántúli és észak-alföldi civil kezdeményezések között.  

A projekt részeként Pécsett és Debrecenben is új irodák nyílnak, s már mindkét városban meg is állapodtak egy-egy civil szervezettel (Pécsett az Emberség Erejével Alapítvánnyal), amelyek az elmúlt hónapokban felmérték, melyek a legnagyobb, szegénységből adódó problémák a saját régiójukban.

A Dél-Dunántúlon százmillió forintot oszthat szét az alapítvány, amelynek képviselői csütörtökön Kaposváron mutatkoztak be, pénteken pedig Pécsett tartanak tájékoztatót.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere szerdán minderről úgy fogalmazott, szerinte nyilvánvaló, hogy a helyi választásba is be kíván avatkozni a milliárdos. Úgy vélte, a milliói segítségével egy olyan központ jön létre Pécsett, ahol a Soros-terv megvalósításáért dolgoznak.

A Fidesz pécsi szervezetének elnöksége ugyancsak foglalkozik a kérdéssel, pénteken pedig sajtótájékoztatót tartanak Soros György terve Péccsel címmel.

EQM