Pécs továbbra is számíthat a kormány segítségére, fél éven belül újabb megállapodás jöhet

2018. február 12. hétfő 18:27

Frissítve: 2018. február 12. hétfő 19:28

Pécs továbbra is számíthat a kormány segítségére, fél éven belül újabb megállapodás jöhet
Jelenleg is zajlanak az egyeztetések a pécsi önkormányzat és a kormány között, hamarosan újabb megállapodás jöhet létre, amely révén hosszabb távon is stabilizálható lesz a város költségvetése, közölte hétfőn este Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője egy pécsi sajtóbeszélgetésen. 

 

Gulyás Gergely és Csizi Péter, Pécs fideszes országgyűlési képviselője, aki ismét indul a körzetben, a Baranya 1-es választókörzetben dolgozó Fidesz-aktivistákkal való találkozás előtt nyilatkoztak. 


Csizi Péter többek között azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt nyolc évben a pécsiek kormányzati támogatással tudták saját kézbe venni a vízszolgáltatást, lebontani a Magasházat, felújítani a korábban életveszélyes iskolákat és modernizálni az állatkertet. Hozzátette, szintén a kiemelt kormányzati figyelemnek tudható be, hogy nyolc új befektetető érkezett a városba, illetve az is, hogy a BAT pécsi dohánygyára nem zárta be a telephelyét, hanem új gyártóegységeket alakított ki, ahol új munkahelyek jöttek létre.

Csizi Péter szerint Pécsnek különösen fontos, hogy olyan parlamenti képviselője legyen, akiben partnert lát a kormány.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, Pécs továbbra is számíthat a kormányzat támogatására. Lapunk érdeklődésére, hogy ez miben nyilvánulhat meg a jövőben, a politikus kifejtette:

- Ismerjük a város problémáit. Bár már hosszú idő telt el azóta, amióta nem a szocialisták vezetik Pécset, mégis az ő örökségük, az önkormányzati cégek eladósítása miatt küzd problémákkal a város. Amikor az anyagi nehézségek miatt segítségre volt szükség, a kormány akkor is helyt állt. A pécsiek továbbra is számíthatnak a kabinet támogatására.

Gulyás Gergely hozzátette, most is folyamatosan zajlanak a tárgyalások az önkormányzat és a nemzetgazdasági tárca között.

- A célunk, hogy ezeket fél éven belül, sőt, még az első félévben le tudjuk zárni. Olyan megállapodásra törekszünk, ami garantálja, hogy ne termelődjön újra az adósság.
Kérdésünkre, mely szerint elképzelhető-e, hogy a pécsi közösségi közlekedés állami fenntartásba kerülhet a jövőben, a frakcióvezető azt mondta, a tárgyalások során ezt a lehetőséget is mérlegelik, azaz nem zárta ki ez az eshetőséget.


Képünkön: Gulyás Gergely (balról) és Csizi Péter.

M. B. - Fotó: Dittrich Éva