Ötven férőhelyes turistaszállás épül az Ormánságban

2017. december 06. szerda 15:27

Ötven férőhelyes turistaszállás épül az Ormánságban

A dél-baranyai Szaporcán működő Ős-Dráva Látogatóközpontban ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója bejelentette, hogy 2018 végére új, 50 férőhelyes turistaszállás épül az Ős-Dráva Látogatóközpont szomszédságában. 

 

A Kormány a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság közreműködésével az Ős-Dráva Program keretében, Szaporca külterületén nyilvántartott, a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont szomszédságban lévő Magyar Állam tulajdonában és az Igazgatóság vagyonkezelésében lévő Szaporca külterület 0203 helyrajzi számon lévő ingatlanon legalább 50 fő befogadására alkalmas, a vendégek számára közösségi főzési és étkezési lehetőséget is biztosító turistaszállás megépítésére biztosít lehetőséget.

Erről szól az Ős-Dráva Program keretében turistaházak építéséhez szükséges források biztosításáról szóló 1838/2016. (XII. 23.) Kormányhatározat.

Jelenleg a tervezési munkák zajlanak. A munkaanyag fázisban lévő terveken látszik, hogy 3 db hatágyas, 6 db négyágyas szoba, valamint 2 db négyágyas apartman fogja biztosítani az 50 fő elhelyezését; a szálláson melegítőkonyha is készül. 

Az épület villamosenergia-ellátását, valamint a hőigényt napelemek biztosítják majd, a fürdésből származó szennyvizet szürkevízként a wc-k öblítésénél újrahasználjuk, az innen kikerülő szennyvíz ártalmatlanítása egyedi szennyvíz-tisztító alkalmazásával fog megvalósulni.

A tervek elkészültét és a szükséges engedélyek beszerzését követően indul meg a szükséges közbeszerzési eljárás, a kivitelezési munkák 2018. december 31-ig zajlanak le.

 

Forrás: DDNP - Fotó: osdrava.hu