Online játékot hirdet a Pécsi Egyházmegye

2018. január 17. szerda 11:30

Online játékot hirdet a Pécsi Egyházmegye

Közel két évtizede rendezik meg világszerte a házasság hete programsorozatot, amelynek célja, hogy a házasság és a család fontosságára irányítsa a figyelmet. A február 11 és 18 között zajló esemény előkészületeként a Pécsi Egyházmegye online játékot hirdet. 

A házasság hete kezdeményezés Angliából indult, mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Pécsi Egyházmegye a helyi programok mellett online játékot hirdet házaspárok számára. A résztvevőknek a házasság hetét megelőző négy héten keresztül kell olyan feladatokat teljesíteniük, amelyeknek köszönhetően figyelmük házastársuk felé fordul, házasságuk megerősödik. A feladatok teljesítéséről rövid szöveges beszámolót vagy fotót készítenek, amelyek közül néhányat a Pécsi Egyházmegye közzétesz közösségi oldalán. A játékhoz a közösségi oldalon bárki csatlakozhat, az újabb feladatokat mindig szerdán hirdetik ki a szervezők, a beszámolók pedig a következő hét keddjén jelennek meg.

A játék nem verseny, célja, hogy ebben a pár hétben egymásra, valamint a házasság és a család fontosságára irányítsa a házastársak figyelmét.

Forrás: PEM - Fotó: Pixabay