Nem épül fel a volt Rák Café helyére tervezett szálloda, elköszönt a beruházó

2015. július 27. hétfő 07:51

Nem épül fel a volt Rák Café helyére tervezett szálloda, elköszönt a beruházó

Még tavaly ősszel tették le az alapkövét az egykori Hard Rák Café helyére álmodott hotelnek, ám az Árpád-felüljáró melletti részen azóta sem indult meg az építkezés. Megtudtuk, már nem csak komoly késésről van szó, a beruházó elállt az építési szándékától.

Gyógyászattal is foglalkoztak volna abban a háromcsillagos szállodában, amelyet a vásárcsarnok közelébe, a volt Hard Rák Café helyére terveztek. Mostanra eldőlt, az úgynevezett medihotel beruházásból nem lesz semmi, már a városházán sem számolnak azzal, hogy a projekt megvalósul.

Csaba Ders, városi főépítész hírportálunk megkeresésére elmondta, a cég „korrekt módon" tájékoztatta a pécsi önkormányzatot a leállásról.

- Az előkészítés során a beruházó számára világossá vált, hogy a pályázati határidők egyre nehezebben tarthatóak. Végül pedig sajnos egyértelmű lett, hogy az építkezés nem tud határidőre megvalósulni - idézte fel a történteket.

Bulihelyből drogtanya

A kultikusnak mondható Hard Rák Café épületét 2011 végén kezdték el bontani. Az addigra már hosszú ideje üresen álló romos épületegyüttes az évek során a város szégyenévé vált, a területet hajléktalanok és kábítószeresek vették birtokukba. A tarthatatlan helyzetet az épületmaradványok eltüntetésével sikerült orvosolni.

Hozzátette, természetesen „szomorú" a város számára, hogy nem jön össze az összesen 1,6 milliárd forintos projekt, amelyből egyébként egymilliárd forintot az Európai Uniós fizetett volna. Ugyanakkor - szögezte le - magánberuházásról van szó, így a céget nem terheli jogi vagy pénzügyi felelősség az önkormányzat felé, azaz megtehetik, hogy kedvük szerint elállnak a tervezett építkezéstől.

Hogy meddig marad üresen a belváros közvetlen szomszédságában lévő értékes terület, egyelőre rejtély. Csaba Ders ezzel kapcsolatos kérdésünkre annyit felelt, az önkormányzat tárgyalásokat folytat, és „amíg ez a folyamat nem zárult le, addig a város nem kíván ennek a részleteiről nyilatkozni".


Képünkön: így néz most ki a terület.

Palotás P. - Fotó: Kálmándy Ferenc