Új háromcsillagos szálloda épül Pécsett

2014. október 09. csütörtök 14:11

Pécsett, a belvárosban, háromcsillagos egészségturisztikai hotel fejlesztése vette kezdetét. A Pécs Medihotel fejlesztéshez az Európai Unió és a Magyar Állam az Új Széchenyi Terv keretében közel 1 milliárd forint támogatást nyújt.

A Pécs Medihotel*** ünnepélyes alapkő letétételére október 9-én, csütörtökön reggel került sor a helyszínen. Az eseményen részt vett Pécs polgármestere Páva Zsolt, valamint a beruházó cég és a városi vezetés képviselői.

A beruházás a városi buszpályaudvar és a vásárcsarnok közelében, a Bajcsy Zsilinszky utca, Ipar utca, Alsómalom utca és Zólyom utca által határolt, jelenleg üres területen indul el. A fejlesztés eredményeként, a Pécs Medihotel*** a háromcsillagos szállodák kényelmével várja majd az egészségügyi és turisztikai céllal érkező külföldi és hazai vendégeket. Szolgáltatáskörének kialakításakor kiemelt figyelmet kap a valamely gyógyászati céllal érkező páciens és az őt kísérő családtagok, barátok igényeinek kielégítése. A turisták hosszabb itt tartózkodását a legváltozatosabb turisztikai szolgáltatások és a programok széles kínálata ösztönzi.

A várhatóan legalább 40 új munkahelyet teremtő fejlesztés a tervek szerint 2015. május végére fejeződik be.