Nagy nevek vesznek részt a hangversenyeken Pécsett

2017. október 19. csütörtök 12:30

Nagy nevek vesznek részt a hangversenyeken Pécsett

Három nap alatt három koncertet rendeznek a ZMI Liszt Ferenc Hangversenyteremben kiváló művészek a zenei világ ismert és elismert képviselőivel. 

2017. október 24., kedd, 19:00: Szűcs Máté brácsaművész és Michèle Gurdal zongoraművész kamaraestje

Két kiváló művész tolmácsolásában kapunk ízelítőt a 19. század zenéjének gazdagságából, a romantika klasszikusai, Johannes Brahms, Robert Schumann, Richard Wagner, César Franck szonátáiból.

Szűcs Máté 2010. szeptemberétől a Berlini Filharmonikusok első szólóbrácsása, ahol 2013 óta brácsát is tanít a zenekar Karajan Akadémiáján illetve egyéb magánnövendékeknek. 2015 szeptembere óta a berlini Hanns-Eisler és a budapesti Zeneakadémia tanára. 2017 szeptemberében szólistaként lépett fel a berlini Filharmonikusokkal, ahol Bartók Brácsaversenyét adta elő háromszor.

2017. október 25., szerda, 19:00:
Fazioli zongoraavató hangverseny

Ünnepeljük együtt Pécsett, a Zeneművészeti Intézetben a zongorák Stradivariját!

Köszöntőt mond: Prof. Dr. Bódis József rektor és Dr. Vas Bence intézetigazgató

Fellépők: Bánky József, Fodor Gabriella, Holics László, Király Csaba, Kurucz Tünde, Rohmann Imre

Stradivari neve még azok előtt is ismert, akik egyébként nem járatosak a zenében. Paolo Fazioli és szakemberekből álló csapata az észak-olaszországi Sacilében olyan zongorát alkotott, amely méltó párja Stradivari híres mesterhegedűinek. A Zeneművészeti Intézet 2017. őszén vásárolt Fazioli zongorájának ünnepi avató koncertjén kiemelkedő hazai zongoraművészek játékát hallhatjuk. A hangszer életrevalóságát jól mutatja, hogy mennyire különböző hangzásokat, színeket, játékmódokat álmodtak bele az egyes szerzők, s ezeket az avatott kezek miként tudják életre kelteni. Valószínűleg nem a véletlen műve, hogy az f287-es modell a „Merlin a varázsló" becenevet kapta.

2017. október 26., csütörtök, 19:00: Tarkövi Gábor trombitaművész és Narihito Mukeda zongoraművész kamaraestje

Romantikus és 20. századi művek váltakoznak Tarkövi Gábor és Narihito Mukeda kamarahangversenyén, melyet különlegessé tesz a trombita-zongora hangszerösszeállításra írt válogatás.

A Liszt Ference Zeneakadémián Varasdy Frigyesnél folytatta tanulmányait. Legfontosabb tanárai közé tartoznak: Kurtág György és Hans Gansch. 2004 óta a Berlini Filharmonikusok szólótrombitása, de rendszeresen játszik kamarazenét is, a Pro Brass és az Austrian Brass Connection rézfúvós együttesekben és az általa alapított Wien- Berlin Brass Quintettben. Ezen kívül világszerte elismert szólista, rendszeresen koncertezik Európában, az USA-ban és Ázsiában. Romantikus és 20. századi művek váltakoznak Tarkövi Gábor és Narihito Mukeda kamarahangversenyén, melyet különlegessé tesz a trombita- zongora hangszer összeállításra írt válogatás.

A koncertek jegyárai:

Belépőjegy: 2000 Ft
Nyugdíjas jegy: 500 Ft
PTE MK dolgozók és hallgatók számára szakmai jegy: 500 Ft

EQM