Működik a Tüke-kártyát elfogadó rendszer, még akkor is, ha akadt, akinél nem

2018. január 10. szerda 09:15

Működik a Tüke-kártyát elfogadó rendszer, még akkor is, ha akadt, akinél nem

Egyik olvasónk panaszolta nemrég, hogy az év elején az egyik elfogadóhelyen nem tudta érvényesíteni a Tüke-kártyájához járó kedvezményt. Miután a bolt alkalmazottja nem tudta megmondani, hogy miért nem, a rendszert működtető társasághoz fordultunk válaszért.

Olvasónk azok után kereste meg lapunkat, hogy január elején a Tüke-kártyát elfogadó egyik üzletben nem sikerült érvényesítenie a vásárlással járó, a plasztiklapocska által nyújtott kedvezményt. A miértre az eladó sem tudta a választ, mindössze annyit mondott, hogy járjon ő (mármint a vásárló) utána a problémának. Panaszosunk így is tett, hozzánk fordult, lapunk pedig megkérdezte a rendszert működtető Pécsi Kommunikációs Központot, hogy mi történhetett.

A cég válasza szerint azonban a probléma csak elszigetelt eset lehetett. Arra biztatják a kártyatulajdonosokat, hogy esetleges negatív tapasztalataikat jelezzék ügyfélszolgálati munkatársaik felé, illetve a kártya Facebook-csatornáján vagy honlapján. Azokat minden esetben azonnal kivizsgálnak és értesítik az érintetteket.

A tavaly használatos kártyák idén február végéig érvényesek, a lejárat előtt a rendszer üzemeltető több is csatornán keresztül is tájékoztatják majd a tulajdonosokat a meghosszabbítási lehetőségekről.

Kérdésünkre megtudtuk, hogy jelenleg közel húszezren - egészen pontosan 19 081-en - rendelkeznek Tüke-kártyával, a nyilvántartási adatok szerint ez az előző évi felhasználókhoz képest 6160-nal több kártyatulajdonost jelent. Ami pedig az elfogadóhelyek számát illeti, a program pillanatnyilag 342 elfogadóhelyszínnel rendelkezik, ez több mint harmincszázalékos emelkedés az előző évi adathoz képest.

A termékek és szolgáltatások árából a kártyával igénybe vehető kedvezmények széles skálán mozognak. A Tüke-kártyások olcsóbban használhatják a tömegközlekedési szolgáltatásokat, valamint az összes hivatalos, városi szervezésű rendezvényen érvényesíthetik az őket megillető, általában tíz százalékos kedvezményeket. Emellett egyedi, csak a részükre szóló programokon vehetnek részt az IrányPécs Kft. szervezésében.

Képünk illusztráció.

 

H. L. B.