Minden nap várja a pécsieket és a turistákat Pécs Pont

2017. november 23. csütörtök 13:30

Megnyitása óta nagy népszerűségnek örvend a 118 millió forint uniós támogatásból megvalósult, a látogatókat tavaly nyár óta fogadó Széchenyi téri Pécs Pont. A város integrált, ajándékbolttal is rendelkező információs pontja a Városháza épületében működik. Dr. Páva Zsolt polgármester közleménye. 

„Szinte minden városi programra jegyvásárlási lehetőség, teljes információ szolgáltatás Pécs turisztikai kínálatáról, egyetemi információk első kézből, egyedi pécsi termékek, tematikus városi séták szervezése. Így foglalható össze a Pécs Pont, amelyet a nyitás óta eltelt időszakban több mint 80 ezren kerestek fel.

A Pécs városi turisztikai információs pont kialakítása a Széchenyi tér 1. szám alatt című projekt legfontosabb hozadéka, hogy a turistáknak és pécsieknek egyaránt
lehetősége nyílik a város teljes idegenforgalmi kínálatának megismerésére, valamint a kiállítóhelyekre, illetve koncertekre, előadásokra történő jegyvásárlásra is, melyek mellett az ide látogatók számára, pécsi vállalkozók és művészek által készített, a városhoz kötődő termékeinek megvásárlására is lehetőség nyílik.

A pályázat előkészítése során kiemelt cél volt, hogy a Pécs Pontban integráltan jelenjen meg a város teljes turisztikai kínálata, valamint a kapcsolódó szolgáltatások, melyek a több, mint egy éves üzemeltetés során sem változtak, sőt a kínálat jelentősen bővült, hiszen 2017. február 14. óta a Pécsi Tudományegyetem
információs pontjaként szolgálhat, így az ide látogatók a városi kínálattal együtt az egyetemi programokat is megismerhetik, mely a PTE 650 éves évfordulója kapcsán kiemelt fontossággal bír.

A Pécs Pont nem csak egyszerűen információs központ, hanem kiállító tér is, hiszen az egyedi belső terében időszakos kiállítások kapnak helyet benne.

Jelenleg a város idegenforgalmi látványosságait bemutató tablókiállítás tekinthető meg a Pécs Pontban, mely tablók a későbbiek során kiemelten segítik a város bemutatkozását, hiszen a turisztikai vásárokon a pécsi stand kiemelt elemei lehetnek, csakúgy, mint a szintén a projekt keretében készült, kültéri tablók és azok egyedi tartószerkezete.

Csak ajánlani tudom a Pécs Pont által kínált egész héten elérhető szolgáltatásokat, termékeket, információkat, nem csak a turisták, hanem a pécsiek számára is, hiszen itt egy helyen elérhető a város idegenforgalmi kínálata és a kapcsolódó szolgáltatások."

Forrás: Pécs MJV