Megvannak az 1984-es szakdolgozatok a TTK-n, de Gyurcsányé eltűnt, nem találják

2012. április 05. csütörtök 11:34

A Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szakdolgozatával kapcsolatban az elmúlt napokban kialakult polémia kapcsán szerdán megkerestük a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának (TTK) dékánját, Dr. Geresdi István tanszékvezető egyetemi tanárt, az iránt érdeklődve, hogy a kari, intézeti könyvtárakban fellelhető-e a nyolcvanas években a pécsi tanárképző karon technika-biológia szakos tanári oklevelet szerző politikus szakdolgozata. 

A dékán a Pécsi Újság.hu-t csütörtökön délelőtt arról tájékoztatta, hogy mind az 1984-ben végzett technika szakos, mind az abban az évben diplomát szerző biológia szakos tanárok szakdolgazatai megvannak az intézeti könyvtárakban.
 
Gyurcsány Ferencé azonban hiányzik közülük. 

A keresett diplomamunkát, tette hozzá a meteorológiai és légkörfizikai kutatásai révén ismertté vált Geresdi professzor, munkatársai hosszas keresés után sem találták meg, s mivel nem látja esélyét, hogy ezek után fellelhetnék, a keresést ma leállította.

Mint a dékán kérdésünkre elmondta, a szóban forgó szakdolgozat a katalógus szerint 1984-ben minden bizonnyal bekerült a biológia tanszékre, azaz az anyag létezett, megvolt, de ma már nincs - azt azonban, hogy mikor tűnt el, nem lehet megállapítani. 


Mint ismert, a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció szóvivője a hírportálunkon két nappal ezelőtt megjelent cikkre reagálva az indexnek azt nyilatkozta, hogy "A szakdolgozatok példányai Gyurcsány Ferenc birtokában vannak, de egyetemi évei óta már hatszor költözött, és még mindig vannak olyan könyvei, amik Pécs óta dobozban vannak. Azaz, a szakdolgozatokat elő tudja keríteni, de ez hetekig is eltarthat."

A szóvivői nyilatkozat után pedig maga a volt miniszterelnök tette közzé a facebookon pécsi leckekönyveinek fotóit (illusztrációnkon), ezekből tudható, hogy a tanárképzőn "A Balaton-felvidék szőlészete és borászata" címmel adta be szakdolgozatát.

Mivel a PTE-n az anyag már nem fellelhető, most Gyurcsány Ferencen a sor: miután Orbán Viktor a Népszabadság által firtatott szakdolgozatát  szerda este közzétette az interneten, neki is elő kellene keresnie azt a szóvivője által említett dobozokból és ugyanezt megtennie. 

P. Zs. - Fotó: Gyurcsány Ferenc/facebook