Komlón is elindult a Bozsik-program az egyik oviban

2017. november 22. szerda 15:30

Komlón is elindult a Bozsik-program az egyik oviban

Elindult a Bozsik-program a komlói körtvélyesi óvodában. A labdarúgás alapjaira felkészítő játékos foglalkozásokon több mint tucatnyi gyerek vesz részt a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával. 

 

Készség- és képességfejlesztő foglalkozások és természetesen sok-sok labdás játék, amelyek a gyerekek ügyességét és mozgáskoordinációját is javítják. Legfőképpen erről szól a Bozsik-program, amelybe Komlóról elsőként a Körtvélyesi Tagóvoda nagycsoportosai kapcsolódtak be.

„A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tehetségkutató és foglalkoztató programja jelenlegi formájában 2011 óta működik az egész országban, több ezer gyereknek biztosítva sportolási lehetőséget. Ideje volt, hogy Komló is csatlakozzon, hiszen minden szakértő egyetért abban, hogy a mozgás megszerettetését már egészen kis korban el kell kezdeni." - foglalta össze Polics József polgármester.

A heti egy alkalommal tartott játékos, labdás foglalkozásokon 15, főként nagycsoportos gyerek vesz részt. Mivel a körtvélyesi óvoda saját tornateremmel is rendelkezik, ezért az ovisoknak nem kell a megszokott környezetükből kiszakadni. Ráadásul egy általuk már ismert, helyi óvónő vezeti a foglalkozásokat, aki az MLSZ ingyenes tanfolyamán sajátíthatja el az ehhez szükséges tudnivalókat. A heti programok mellett az ovisok évente négyszer körzeti fesztiválokon is részt vesznek majd, ahol más óvodák Bozsik-programos gyerekeivel tudnak találkozni. Az első ilyen alkalom decemberben lesz Sásdon.

„A program költségvetését a város és a szövetség közösen biztosítja. Az önkormányzat fedezi a gyerekek utazásait, az MLSZ-től pedig sportszereket és játékokat kapott az ovi" - beszélt az anyagi háttérről a polgármester.

Az első tapasztalatok alapján a szülők és a gyerekek is nagyon lelkesen fogadták a
Bozsik-programot, ezért már most felmerült a bővítése. A tervek szerint Körtvélyesben az 5-6 éves korosztály évről évre részt vesz majd, emellett kiterjesztik a lehetőséget a város további óvodáira is.

Képünk illusztráció.

 

Forrás: Komló önkormányzata