Kiürítettek a tűzoltók egy baranyai általános iskolát

2024. március 29. péntek 10:38

Kiürítettek a tűzoltók egy baranyai általános iskolát

Elektromos zárlat okozta tűz miatt ki kellett üríteni csütörtökön a Szentlőrinci Általános és Alapfokú Művészeti Iskolát. Szerencsére csak egy gyakorlatról volt szó, amelyben az iskolások és tanáraik mellett a szigetvári, valamint a sellyei hivatásos tűzoltók vettek részt. 

 

 

 

A feltevés szerint, az általános iskola nyugati felében, a II. emeleti Informatika teremben elektromos zárlat következtében tűz keletkezett. A tűzjelző megszólalt. A helyiségben 22 gyermek és tanáruk tartózkodott, akik elhagyták a tantermet és a kijelölt gyülekezési helyre távoztak. Két gyermek hollétéről azonban nem volt pontos információ.

A szigetvári és sellyei hivatásos tűzoltók három gépjárművel vonultak a helyszínre. Az egységek a kiürítés befejezése előtt érkeztek ki és megkezdték az életmentést. Az egyik gyermeket az informatika terem szertárából, míg a másikat a rajzteremből mentették ki maszk és board használatával, sugárvédelem mellett.

Ezt követően a tűzoltók 2 támadó és 2 védősugárral a tűzzel érintett tantermet körülhatárolták és a tüzet eloltották.

A gyakorlat során a gyerekek mindvégig fegyelmezetten hajtották végre a feladataikat, a végén pedig nagy örömmel és érdeklődéssel nézték meg a beavatkozó tűzoltó autókat.

Forrás: Katasztrófavédelem