Kirabolt egy agancsokkal bizniszelő férfit egy három főből álló társaság

2016. november 30. szerda 11:25

Kirabolt egy agancsokkal bizniszelő férfit egy három főből álló társaság

A Komlói Járási Ügyészség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat három férfival szemben, akik agancsvásárlás címén csaltak el és raboltak ki egy sértettet.

Az ügyészség közlése szerint a vádlottak közül az egyik férfi korábban agancsokat adott el az agancsok adás-vételével foglalkozó későbbi sértettnek, aki azonban a vételár egy részét nem fizette meg neki. Mivel a vádlott többször kérte a pénzt a sértettől, de nem kapta meg, ezért elhatározta, hogy adás-vétel ürügyén elcsalja a sértettet, majd kirabolja.  

A tervébe beavatta két ismerősét is, akiknek a közreműködésért 25-25 ezer forintot ajánlott fel.

2016. májusában a három vádlott közül az egyik - akit a sértett nem ismert - agancsvásárlás címén felhívta őt és megbeszélték, hogy Kárász közelében egy erdős területen találkoznak, ahol az agancsot a sértettnek megmutatja és az adás-vételt lebonyolítják.

A találkozó helyszínén a sértettet az egyik vádlott várta, majd miután meggyőződött arról, hogy a vevő a pénzt elhozta, gázsprayvel lefújta. Ekkor a közelben elbújt másik két vádlott is a gépkocsihoz ment, majd a náluk lévő vascsövekkel ütlegelni kezdték a sértettet.

A sértettnek végül sikerült elmenekülnie. Ezt követően a három férfi átkutatta a kocsiját, és lenyúlták az abban talált 180 ezer forintot.

A vádlottak cselekménye a felfegyverkezve csoportosan elkövetett rablás bűntettének megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 5-10 évig terjedő szabadságvesztés.

Forrás: Komlói Járási Ügyészség