Két nap alatt három különleges koncert lesz a Kodály Központban: Kórus-JAM és szuperkoncertek

2017. november 13. hétfő 08:04

Két nap alatt három különleges koncert lesz a Kodály Központban: Kórus-JAM és szuperkoncertek

Szuperkoncertekkel és egy vadonatúj megközelítéssel bíró Kórus-JAM-mel jelentkezik a pécsi VoiSingers produkció november 25-26-án a Kodály Központban. 

A fentebbi mondat minden egyes szaváról érdemes egy kicsit részletesebben beszélni.

A Voisingersről például nem árt tudni, hogy döbbenetesen fiatalos kórus és a karének meghökkentően új útjait járják. Koncertjeiken Sting, Michael Jackson, David Guetta, Demjén Ferenc dalai éppúgy előkerülnek, mint az ABBA, a Queen, vagy Justin Timberlake slágerei. Múlt és jelen fonódik egybe a közös éneklés újszerű, egyedi formájában.

A Voisingers ötéves fennállása alatt közel 200 önálló koncertet adott hazánkban, valamint Libanonban, Spanyolországban, Szerbiában. Nem titkolt szándékuk, hogy valami mást mutassanak, olyat, ami könnyed, élvezetes, de igényes és mindig a klasszikus gyökerekhez nyúlik vissza. 48 emberről van szó, s akad köztük hivatásos zenész, tanár és informatikus is, a közös pont pedig az éneklés.


A Kórus-JAM (Kodály Központ, november 25. 19.00) szokatlan, egyetlen alkalommal megrendezett este, ahol különleges zenei formákba öntött gospel jazz standard, raggie, film-, rajzfilm, valamint napjaink populáris zenéiből készült átiratok hallhatók.

Általában 100, a fináléban pedig 200 fős létszámmal megszólaltatott dalokat egyedi látvány, hang- és fénytechnikai elemek teszik még izgalmasabbá. Az est bevétele jótékony célokat szolgál (bővebben: voisingers/facebook).

A Szuperkoncerteken (Kodály Központ, november 26. 15 és 19 óra) pedig látható és hallható minden, amitől a Voisingers utánozhatatlanul új a hazai kóruspalettán.

Szuperkoncertek: https://www.facebook.com/events/1975644932705978/

Kórus-JAM: https://www.facebook.com/events/120003308674633/

 

(X)