Jutalom a nyomravezetőnek: hol van Gyurcsány TTK-s szakdolgozata?

2012. április 15. vasárnap 17:00

Miután az elmúlt napokban nyilvánvalóvá vált, hogy a volt miniszterelnöknek az országos érdeklődés és korábbi ígéretei ellenére sincs lehetősége közzétenni szakdolgozatait, de a nyilvánosságra került információk alapján ezek közül az egyik példány még valahol, valakinél meglehet, hírportálunk az alábbi felhívást teszi közzé. (Az előzményeket lásd kapcsolódó írásaink között jobbra - a szerk.)

Ötvenezer forintot ajánlunk fel annak, aki eljuttatja hozzánk Gyurcsány Ferenc 1984-ben készült, „A Balaton-felvidék szőlészete és borászata" című szakdolgozatának eredeti példányát, mely a TTK intézeti könyvtárából tűnt el. A nyomravezető anonimitását, kérésére, természetesen biztosítjuk. 

Egy példány valahol még meglehet

A volt miniszterelnök két különböző karon két különböző témájú szakdolgozatot írt.
Az egyiket a közgáz karon 1996-ban leselejtezték.
A másikat, a technika-biológia tanárképző szakpáron beadott dolgozatának példányát a PTE TTK intézeti könyvtára őrizte, de - miközben a többi 1984-es diplomamunka megvan - Gyurcsány Ferencé, a TTK dékánja, Geresdi professzor tájékoztatása szerint, onnan valamikor eltűnt.
Ez a példány tehát még meglehet valahol, ez az, amit keresünk.
A címe: „A Balaton-felvidék szőlészete és borászata".
Amennyiben a szakdolgozatot megkapjuk, visszajuttatjuk a pécsi egyetem természettudományi karára, hogy csakúgy, mint a többi, 1984-ben írt és ott máig fellelhető diplomamunka, kutatható legyen. A szakdolgozatról digitális másolatot készítünk, és azt eljuttatjuk Gyurcsány Ferencnek is.

Az ötvenezer forintos díj nettó összeg, kiadónk az ezzel kapcsolatos közterheket az érvényben lévő jogszabályok szerint befizeti az államkasszába.

Amennyiben bármely magánszemély, alapítvány vagy cég csatlakozni szeretne a kutatás finanszírozásához, arra lehetőséget biztosítunk, így a nyomravezetőnek felajánlott 50 ezer forint akár sokszorosára is növekedhet. (Érdeklődni az ezzel kapcsolatos további részletekről az UJSAGkukacEQUATORMEDIApontHU e-mail címen lehet, a szakdolgozatot a 7621 Pécs, Munkácsy u. 9. alatt lévő szerkesztőségi címre várjuk.)

Kérjük olvasóinkat, hogy lehetőség szerint minél több ismerősükhöz juttassák el a fenti felhívást (e-mailen, közösségi portálokon, stb.), arra kérve őket is, hogy terjesszék, hátha közösen sikerrel járunk.