Gyurcsánynak több ezer könyve van, időbe telik átnézni...

2012. április 05. csütörtök 18:09

Ha megtalálja, nyilvánosságra hozza szakdolgozatait Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke csütörtökön arra a hírre reagált, hogy a Pécsi Tudományegyetem (PTE) leállította 1984-ben írt diplomamunkájának keresését.

A politikus egy lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, nem fogja kezét-lábát törni, hogy megtalálja dolgozatainak saját példányait, de a normálisan elvárható, átlagos erőfeszítéseket megteszi a diplomamunkák felkutatása érdekében.

Gyurcsány Ferenc elmondta, jó pár ezer kötetes könyvtára van és a pécsi idők óta hatszor költözött, sok holmi még mindig dobozokban van. A következő napokban, hetekben azonban ki fogja nyitni a dobozokat, és végignézi a polcokon a köteteket.

Az egykori kormányfő kifejtette, nem tudja, van-e politikai provokáció vagy szándékosság a mögött, hogy Pécsett nem találják a szakdolgozatát, de ahhoz már hozzászokott, hogy ha a jobboldalnak baja van, a második mondatban eltalálnak hozzá.

A politikus szerint kiszámítható volt, hogy már a köztársasági elnök lemondásának éjszakáján elkezdtek foglalkozni az ő szakdolgozatával.

A Pécsi Tudományegyetem természettudományi karának dékánja, Geresdi István hírportálunknak azt mondta: az abban az évben végzett technika és biológia szakos tanárok szakdolgozatai megvannak az intézeti könyvtárakban, a volt miniszterelnöké azonban hiányzik közülük.

(mti)