Mikor veszi elő a volt miniszterelnök a dobozaiból a két szakdolgozatot, ahogyan ígérte?

2012. április 12. csütörtök 19:49

Frissítve: 2012. április 13. péntek 07:21

Mikor veszi elő a volt miniszterelnök a dobozaiból a két szakdolgozatot, ahogyan ígérte?

Mint az elmúlt egy hét során kiderült, Gyurcsány Ferenc, az egykori pécsi főiskolai (tanárképző), majd egyetemi (közgáz) hallgató szakdolgozatairól csak akkor tudhatjuk meg, hogy megfeleltek-e a szakdolgozatokkal szemben támasztott előírásoknak, ha ő maga előveszi azokat. A PTE-n ugyanis - bár megpróbáltuk kikérni azokat - nincsenek már meg.

Rögzítsük az elején: két különböző szakdolgozatról van szó.

1. Gyurcsány Ferenc 1984-ben a JPTE-n (ma PTE) technika-biológia szakos általános iskolai tanárként végzett.
2. Évekkel később (de még szintén a Kádár-rendszerben, annak végén), egy másik pécsi karon, levelezőn, közgazdász diplomát szerzett.

Az első, a tanárképzős szakdolgozat a TTK dékánjának nyilatkozata szerint eltűnt (forrás: Dr. Geresdi István kari dékán, Pécsi Újság.hu, 2012. április 5. 11:34). A pécsi professzor azt mondta munkatársunknak, hogy miközben az 1984-ben született diplomamunkák - mind a technika, mind a biológia szakosoké - megvannak az intézeti könyvtárakban, Gyurcsányét nem találják.

A másik szakdolgozatot a volt miniszterelnök a közgázon írta, s miként e hét szerdáján a PTE közleményben tudatta, azt a KTK-n leselejtezték (forrás: PTE, Pécsi Újság.hu, 2012. április 11.), így ma már ahhoz sem férhet hozzá senki emberfia.

De.

Egy hete, amikor nyilvánosságra hoztuk, hogy a tanárképzős szakdolgozat eltűnt az egyetemről, Gyurcsány Ferenc az indexnek azt mondta, hogy szakdolgozatai nála, otthon a dobozaiban megvannak valahol, csak elő kell keresnie azokat (Forrás: index.hu, 2012. április 5. 13:38).

Amikor pedig e hét elején az origo.hu videoriportjában nyilatkozott, azt ígérte, csütörtökig megpróbálja megkeresni a két szakdolgozatot a könyvtárszobájában és a dobozaiban.

Nos, az egy hete megjelent írásunk óta a következőket tudhatjuk biztosan:

1. Gyurcsány Ferenc tanárképzős szakdolgozata - miközben az évfolyamtársaié megvannak az intézeti könyvtárakban - eltűnt, nem találják.
2. A KTK-n írt szakdolgozatát a karon leselejtezték.
3. Gyurcsány Ferencnek ellenben otthon megvannak valahol. (Forrás: index.hu, 2012. április 5. 13:38)

Az összes többi, ami a sajtóban az elmúlt egy hét során megjelent, szemfényvesztés, maszatolás, a tényeket illetően nem érdekes. Mára csak egyetlen kérdés maradt: mikor veszi elő a volt miniszterelnök a dobozaiból a két szakdolgozatot, ahogyan ígérte? A saját maga által vállalt határidő (lásd az origo videóját) csütörtökön éjfélkor lejárt.

P. Zs.