Járőrt bántalmazott, s rendőrt szidalmazott két ittas ember

2017. október 19. csütörtök 15:09

Járőrt bántalmazott, s rendőrt szidalmazott két ittas ember

Hatalmas balhét csapott két illető a Siklósi Rendőrkapitányság közelben, elítélték őket.    

Az elsőrendű vádlott nő és édesanyja, a másodrendű vádlott 2016. augusztus 5-ről 6-ra virradóra Harkányban szórakoztak a Fröccsmaraton elnevezésű rendezvényen, ahol italoztak.

A hirtelen felhőszakadás miatt taxival kívántak hazamenni, azonban az általuk kiválasztott taxi nem vette fel őket.

Az első és másodrendű vádlottak ekkor a Siklósi Rendőrkapitányság közelben parkoló szolgálati gépkocsijához mentek, az elsőrendű vádlott annak oldalát ütögetve kiabálni kezdett, hogy hol vannak a rendőrök. Ezt látva a szolgálatot teljesítő rendőr zászlós, rendőr főtörzsőrmester és rendőrtanuló a vádlottakhoz léptek, a rendőr zászlós megkérdezte a vádlottakat, hogy miben segíthet.

Az elsőrendű vádlott közölte a rendőrökkel, hogy egy taxisofőr megütötte, azonnal hívjanak mentőt.

A járőr tájékoztatta, ha történt volna ilyen, látniuk kellett volna, ilyen cselekmény nem történt. Az elsőrendű vádlott ezután nyitott tenyérrel a rendőr felé ütött, annak arcát el is érte. Ekkor a rendőr zászlós az elsőrendű vádlott mindkét kezét megragadta. Ezt észlelve az elsőrendű vádlott a térdével, több alkalommal megkísérelte ágyékon térdelni a járőrt, ez nem sikerült neki, de a jobb térdét két alkalommal is elérte. A zászlós az elsőrendű vádlottat megbilincselte és megpróbálta beültetni a szolgálati gépkocsiba, aminek a vádlott ellenállt, majd egy alkalommal megpróbálta megrúgni az intézkedő rendőrt, de sikertelenül.

A másodrendű vádlott, amikor észlelte, hogy a rendőr zászlós a lányát meg akarta bilincselni, hozzálépett, a vállát meglökte két kézzel és szitkozódva felelősségre vonta, hogy miért bántja a lányát. Ezt észlelve a főtörzsőrmester a másodrendű vádlottat onnan félrehúzta és megbilincselte. Az elsőrendű vádlott hivatalos személyt bántalmazott, a másodrendű vádlott hivatalos személyt jogszerű eljárásában, erőszakkal akadályozott.

A vádlottakat a szolgálati gépjárművel a Siklósi Rendőrkapitányságra szállították, miközben az elsőrendű vádlott folyamatosan szidalmazta az intézkedő rendőröket, és a rendőrzászlóst és a főtörzsőrmestert 2-3 alkalommal le is köpte.

Forrás: Pécsi Törvényszék