Istennek hitte magát egy komlói férfi, földre parancsolta a bíróság

2018. január 10. szerda 12:41

Istennek hitte magát egy komlói férfi, földre parancsolta a bíróság

 Egy komlói férfi tavaly július 24-én az esti órákban, Komló területén kábítószer fogyasztott. Ezt követően bódultan, hiányos öltözetben, kezében egy 12 centiméteres késsel a kezében, magát Istennek nevezve belekötött egy társaságba. Egy év négy hónapra ítélte szerdán a Komló Járásbíróság, egyelőre nem véglegesen.

 

 

A bíróság közlése szerint a férfi egy ház előtt elhaladva három férfit látott meg és egyiküket felismerve rákiáltott, hogy megöli. A vádlott odament a beszélgetőkhöz, többször feléjük szúrt, miközben mindhármukat megfenyegette, hogy megöli. A vádlott által felismert férfi úgy védekezett, hogy többször is a ember felé rúgott, a kést tartó kezét is elérte, de az nem esett ki belőle. 

Eközben a helyszínre érkezett a vádlott édesanyja is, aki csitítani próbálta a férfit, de nem sikerült neki. Egy, a közelében leparkolt személygépkocsihoz lépett, felült a motorháztetőre és megrongálta. A férfi anyja ezt látva odafutott a vádlotthoz és a kést megpróbálta kivenni a kezéből, mely akkor eltört, a markolat a vádlottnál, a pengéje az anyjánál maradt.

Ezt követően az ott lévő férfiak földre vitték, egyikük pedig értesítette a rendőrséget. A földön fekvő vádlott csak rövid időre higgadt le, majd megint eltávozott, és amikor a rendőrjárőrök intézkedés alá akarták vonni, velük szemben is, a kezében lévő késmarkolattal hadonászott. A járőrök testi kényszer alkalmazásával földre vitték és megbilincselték, ezután ön- és közveszélyessége miatt pszichiátriai klinikára szállították.

A vádlott által megrongált gépkocsiban 60.000 forint kár keletkezett.

 

Az ítélet nem végleges, a vádlott fellebbezést jelentett be, míg az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn.

Forrás: Pécsi Törvényszék