Ingyenes próbaérettségit írhatnak a jelentkező diákok a Leőwey Klára Gimnáziumban

2018. január 21. vasárnap 12:48

Ingyenes próbaérettségit írhatnak a jelentkező diákok a Leőwey Klára Gimnáziumban

Pécsett is felmérhetik a tudásukat az érettségi előtt álló diákok, az Országos Nyílt Próbaérettségi Nap keretében február 10-én a Leőwey Klára Gimnáziumban. Matematika, történelem, valamint közgazdaságtan tantárgyakból közép- és emelt szinten egyaránt kitölthetik a feladatsorokat. 


A Corvinus Egyetem hivatalos érettségi előkészítője, a Studium Generale Hallgatói Szervezet immár 47. éve nyújt ingyenes segítséget középiskolás diákoknak az érettségi vizsgára való eredményes felkészülésben.

Az oktatókat az egyetem önkéntes hallgatói alkotják, akik szakmailag igazoltan magas színvonalon végzik a diákság térítésmentes felkészítését.

Fontosnak tartják, hogy diákok tisztában legyenek az éppen aktuális felkészültségükkel, így folyamatosan mérik a tudásukat. Az év során több alkalommal lehetőséget biztosítnak általuk összeállított próbaérettségik megírására matematika, történelem, valamint közgazdaságtan tantárgyakból közép- és emelt szinten egyaránt.

A szervezet legkiemelkedőbb ilyen jellegű programja az Országos Nyílt Próbaérettségi Nap. A részvétel az ország összes középiskolása előtt nyitott, a feladatsorokat a szervezet önkéntesei javítják.

Idén a Próbaérettségi Napot 2018. február 10-én rendezik meg. Több mint 2500 diák részvételére számítanak, a feladatsorok kitöltésére Budapest mellett további öt helyszínen - Székesfehérváron, Győrött, Kecskeméten, Debrecenben és Pécsett - van lehetőség. Az eseményre február 5-ig lehet jelentkezni egy online kérdőív kitöltésével (www.studiumgenerale.hu).

Pécsett a Leőwey Klára Gimnáziumban délelőtt kilenc órakor láthatnak hozzá a diákok a feladatsorok megoldásához.

Képünk illusztráció.

M. B. - Fotó: MTI/Czeglédy Zsolt