Idén is megrendezik az ifjúsági passiót a Tettyén, várják a jelentezőket

2018. január 13. szombat 18:36

Idén is megrendezik az ifjúsági passiót a Tettyén, várják a jelentezőket

Idén is lesz szabadtéri misztériumjáték a Tettyén virágvasárnap. A szervezők január 16-án 17 órára várják a Mindenszentek templom klubhelyiségébe azokat a fiatalokat, akik szeretnének részt venni az idei ifjúsági passióban. 

Sokéves hagyomány Pécsett, hogy virágvasárnap fiatalok korhű jelmezbe öltözve, zenei aláfestéssel idézik fel Jézus szenvedésének történetét. A különös, szabadtéri színházi élmény minden évben tömegeket vonz, több ezren követik a Tettyén a misztériumjátékot, amelyet közel kéthónapos felkészülési időszak előz meg.

A PécsiKatifi idén január 16-án 17 órára várja első alkalommal azokat a fiatalokat, akik szívesen eljátszanák valamelyik apostol, egy katona, főpap, vagy éppen Mária szerepét a passiójátékban. A próbák a március 25-i előadásig keddenként 17 és 19 óra között lesznek a Mindenszentek templom klubhelyiségében. A szervezők e-mailben és telefonon is várják azok jelentkezését, akik az első találkozón nem tudnak részt venni. További információ a [email protected] e-mail címen, vagy Geiszelhardt Sára koordinátornál a 30/860 3353 telefonszámon kérhető.

Forrás: PEM