Forgalmirend-változásra számíthatunk Pécsett

2018. január 10. szerda 13:50

Forgalmirend-változásra számíthatunk Pécsett

Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. annak érdekében, hogy gázelosztó hálózatának üzembiztonságát fenntartsa, az esetleges meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzze, folyamatosan karban tartja, korszerűsíti vezetékhálózatát - e tervezett rekonstrukciók keretében számos beruházás valósult meg az elmúlt évek során Pécsett. 

E mellett a vezetékek kontrollja is folyamatos: az E.ON szakemberei éves karbantartási terv alapján rendszeresen műszerrel vizsgálják a gázvezetékek állapotát annak érdekében, hogy a legkisebb kezdődő szivárgást is kiszűrjék.

Az ellenőrzés során az Árkád áruház és a buszállomás között, a Nagy Lajos király útján jelzett a műszer: gázszivárgást talált a kisnyomású gázvezeték rendszeren. A javítást - a szükséges előkészületeket követően - csütörtök reggel kezdik meg a szakemberek.

A javítás elvégzéséhez szükség van a forgalmi rend átmeneti megváltoztatására - ennek előkészületei már zajlanak. Csütörtök reggeltől a Nagy Lajos király útjának az Árkád áruház melletti szakaszán szűkített sávokban halad majd a forgalom, a váráscsarnok felé kanyarodó sáv egy részében pedig munkaárok kerül kialakításra. A munkaárkot követően a balra kanyarodás rövidített sávban biztosított.

Az útfelbontással járó munkálatok időtartama alatt gázszünet nem lesz, a szolgáltatás a megszokott módon vehető igénybe. Mindössze az ún. átkötés idejére - ami néhány órás időintervallumot jelent - szünetel majd a földgáz-szolgáltatás az érintett három ingatlanban. Erről az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak.

Az átmeneti forgalmi rend előre láthatóan csütörtök estig lesz érvényben, 19-én péntek reggeltől várhatóan a szokott rend szerint lehet majd közlekedni az érintett szakaszon.

A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően. A burkolat helyreállítása átmenetileg betonburkolattal történik, majd amint tavasszal az időjárás lehetővé teszi, végleges aszfaltburkolat kerül az érintett szakaszra.

Forrás: E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt.