Családi napot tartanak a legszebb madárfotók ölelésében

2017. december 05. kedd 13:30

Családi napot tartanak a legszebb madárfotók ölelésében

Madarak földön, égen címmel kiállítás nyílik a JPM Természettudományi Múzeumban (Pécs, Szabadság u. 2.) a birdphotography.hu legjobb 2017-ben készült madárfotóiból december 9-én 14 órakor. A megnyitó ünnepséget 15.00-18.00 óra között családi nap követi.  

A BirdPhotography.Hu közösségi oldal, ahová bárki beküldheti fotóit. Minden héten az addig beérkezett fotókból szavazással választják meg a legjobbat. A látogatók ezeket a fényképeket láthatják a Madarak földön, égen című kiállításon.

Érdemes azonban a megnyitó után is ott maradni a Természettudományi Múzeumban. 15.00 órakor családi nap veszi kezdetét. A program keretében két előadás hangzik el, mely már a nagyobbacska gyermekek és felnőttek érdeklődésére tarthat számot.

Laczik Dénes (Magyar Madártani Egyesület) albániai madarász-élményeit osztja meg velünk Kapitány Zsolt, halászati mérnök (HEBMESZ) pedig hazai halfajokról és fogási hagyományaikról mesél. Ezt követően (16.30-tól) a madárfotó kiállítás kapcsán memória-vetélkedőn vehetnek részt a gyerekek Arany János verseiben szereplő madarakról és növényekről, majd Ismerd meg a Karácsony állatait és növényeit! címmel „kutatós" játék kezdődik a karácsonyi természet kincsei nyomában, melynek helyszíne a kiállítás és a minden gyermek számára titokzatos raktár. Aki szívesen kézműveskedik, erre is nyílik lehetősége a rendezvényen.

A kiállítás megnyitója ingyenes, a családi napra a belépő: 500, a családi jegy (5 főig): 1500 forintba kerül. Emellett családi kedvezményekkel is várjuk időszakos kiállításaink és a természet világa iránt érdeklődő látogatónkat.

A Madarak földön, égen című tárlat 2018. január 31-éig tekinthető meg keddtől szombatig 10 és 16 óra között.

Forrás: JPM - Fotó: Tanács Tamás