Bővítik a csapadékvíz-hálózatot Komlón

2017. december 15. péntek 14:30

Több száz méteren épül új csapadékvíz-elvezető rendszer Komló dávidföldi és mecsekjánosi kerületeiben. A munkát a helyi közfoglalkoztatottak végzik helyben előállított építőanyagok felhasználásával. 

Télen sem szünetelnek a városszépítési munkák Komlón. Az önkormányzat városgondnokságának munkatársai és a helyi közfoglalkoztatási programban dolgozók a közelmúltban két utcában is megkezdték a betonelemekkel burkolt csapadékvíz-elvezető árkok építését.

Az érintett városrészek a dávidföldi Ifjúság utca és a mecsekjánosi városrész közepétől a szennyvíztelep felé vezető útszakasz. Összesen több száz méteren tisztítják, mélyítik és burkolják a munkások az árkot a következő hetekben. A tervek szerint február végéig tart ajd a munka, amihez a komlói betonelem-gyártó üzemben előállított építőanyagokat is felhasználnak. Így a hóolvadás és a kora tavaszi esők idejére már biztonságos vízelvezető rendszer védi az itt élők ingatlanait.

„A hirtelen esőzések rendszeresen okoznak kisebb-nagyobb károkat a városban. Ezek jelentős részét viszont meg lehet előzni, ha időben felkészülünk: kiépítjük a vízelvezetést, megerősítjük a támfalakat. Komlón a domborzati adottságok miatt nagyon sok a veszélyeztetett hely, de lépésről lépésre haladva mindenhová el fogunk jutni" - mutatott rá Polics József polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzat