Borkóstoló magyaros vacsorával: szombat, Szent György Fogadó
2013. szeptember 19. csütörtök 12:24
A Hajós-bajai borvidék kiemelkedő borászatának, a Koch Borászatnak a nedűit fedezhetik fel azok, akik szombaton este részt vesznek a pécsi Szent György Fogadó soron következő minőségi borvacsoráján.
Menüsor:
Húsleves grízgaluskával
Hortobágyi palacsinta
Rostonsült sertéskaraj pirított csirkemájjal , lecsóval és korongburgonyával
Somlói galuska
Vegetáriánusoknak:
Zöldségleves grízgaluskával
Erdei gomba pörkölt házi galuskával
Serpenyőben sült camembert sajt grillezett hagymával, cukkinival és padlizsánnal
Somlói galuska
A vendégek hatféle bort kóstolhatnak a négy fogásos vacsora elfogyasztása közben.
Ár: 4500.-/fő.
Asztalfoglalás a +36/72-221-121 számon vagy az [email protected] címen.
A Koch-borászat vezetőjének bemutatkozása:
1746-ban Hajósra érkezett, majd 1748-ban Császártöltésen telepedett le Koch József, aki a falut alapító 13 család egyike volt. Ő volt az első kereskedő a községben. Szőlő-termesztésbe és borászkodásba kezdett és ez tovább szállt apáról fiúra 10 generáción keresztül.
1969-ben születtem, nagyapáim és dédapáim is szőlőtermesztéssel és bor-készítéssel foglalkoztak, ezért már gyermekkoromban megszerettem a szőlőt, a löszfalba vájt pincék illatát és hangulatát.
Nagyapám felnőtté válásomig nagy hatással volt rám. Ő tanított meg a szőlőtermesztés és a borászat alapjaira, sőt a borkereskedelemben is nagy múlttal rendelkezett. Első szőlőültetvényemet is Ő vásárolta nekem 1991-ben, Hajóson. A kezdetektől éreztem, hogy ez az a tevékenység, amely teljessé teheti életemet és tenni akarásomat.
Felsőfokú tanulmányaimat is szőlész-borász szakmérnökként fejeztem be. Folyamatosan növeltem a szőlőültetvényeim területét, s a császártöltési borospincéket kinőve egy új pincészetet építettem.
Mint szőlész és borász hiszek abban, hogy megfelelő szőlőfajták kiválasztásával, nem mennyiség-, hanem minőség-orientált termesztés-technológiával kiváló minőségű borokat lehet készíteni a Hajós-Bajai borvidéken is, hiszen az ország ezen részén a legmagasabb a napsütéses órák száma, amely a szőlő minősége szempontjából az egyik legfontosabb tényező. A modern technológia - a vele járó magas színvonalú higiéniával - összeegyeztethető a hagyományos borkészítési és kezelési eljárásokkal.
Véleményem szerint jó alapanyagból még jobb minőségű borokat lehet -és kell- előállí-tanunk, melyek a borfogyasztók örömére és egészségére kell hogy váljanak.
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Elege van már a brutális hőségből?...
- Tarlótűzhöz riasztották négy baranyai...
- Szerdán hirdetik ki a felsőoktatási...
- Harminchárom határsértőt tartóztattak...
- Egy esztendeje él szobafogságban...
- Baranyára szólóan is tűzgyújtási...
- Kínai orvoslást is tanítanak - végre...
- Strand, éttermek, zöldségesek: íme, a...
- Javában tart az őznász - Óvatosan a...
- Bayer József: megfenyegettek