Bezárt a Palatinus szálloda, elkezdődik a patinás pécsi hotel felújítása

2023. január 06. péntek 12:59

Bezárt a Palatinus szálloda, elkezdődik a patinás pécsi hotel felújítása

Bezárt a Palatinus szálloda és a hotel étterme is a héten,számoltak be róla a hotel közösségi oldalán. Pécs legnagyobb kapacitású, patinás szállodája az elkövetkezendő két év során jelentős átalakításon, komplett külső és belső felújításon megy keresztül, közölte korábban a szállodát üzemeltető cég.

 

Az épület szecessziós stílusjegyeit megtartva születik újjá a városi korzó utcaképét meghatározó százéves szálloda. A tervezett beruházás során átgondolt építészeti- és belsőépítészeti beavatkozások révén újulnak meg a szálloda vendégszobái, reprezentatív terei, belső közlekedési kapcsolatai, valamint villamos- és gépészeti hálózatai.


A létesítmény egy modern konferencia- és rendezvény részleggel bővül, felette parkosított tetőkerttel. Ennek köszönhetően a tervek szerint közvetlen gyalogos
kapcsolat létesül a Széchenyi tér felé, jobban bekapcsolva ezáltal a szállodát is a város főterének napi vérkeringésébe.


A szolgáltatásaiban kibővített wellness részleg, valamint a megyeszékhely első igazi SkyBar teraszának tervezett kialakításával a fejlesztés kiemelt célja, hogy a szálloda szépségeit és szolgáltatásait a szállóvendégeken kívül a pécsi polgárok is élvezhessék.

A Pécsre látogatók a közeljövőben Palatinus márkanév alatt ráadásul már nem csak egy, hanem két különálló belvárosi szálloda közül is választhatnak. A Palatinus Grand Hotel épületének közvetlen szomszédjában ugyanis - a Király utca 3. szám alatt - befejeződött a Palatinus Boutique Hotel kialakítása.

A két szálláshelyen a tervek szerint összesen 120 vendégszoba és 400 fős nagyrendezvények lebonyolítására is alkalmas infrastruktúra létesül.

 

EQM