A belső megújulás: eltelt a NEK-készület első féléve

2018. január 18. csütörtök 15:30

A belső megújulás: eltelt a NEK-készület első féléve

Az eucharisztia keresztény életünk forrása - ennek jegyében telik a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület első éve. A felkészülést a Pécsi Egyházmegyében egy tizenöt fős munkacsoport segíti.  

A munkacsoport tagjai az egyházmegye papjai, közösségvezetők és olyan elkötelezett laikusok, akik mindennapi munkájuk során a hívek mellett a katolikus oktatási intézmények, köztük a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola tagjaival is rendszeres kapcsolatban állnak. A tavaly pünkösdkor alakult csoport feladata az, hogy gyakorlati segítséget nyújtson az egyházmegyében élőknek, papoknak és híveknek egyaránt, akik a 2020-as kongresszusra egyéni és közösségi életüket újítanák meg.

A NEK-munkacsoport tagjai rendszeres megbeszéléseken értékelik az elmúlt időszak tevékenységét és megfogalmazzák a jövőbeni terveket, feladatokat. Legutóbb január 16-án Bonyhádon tartottak értekezletet, és gyakorlatban hasznosítható ötleteket fogalmaztak meg: a hamarosan kezdődő nagyböjti időszakra eucharisztikus keresztút-elmélkedést juttatnak el az atyáknak; a lelki áldozás támogatására imádságos szentképet adnának a híveknek, hogy megtapasztalhassák, nem csupán a szentáldozással kerülhetünk Krisztussal kapcsolatba; valamint keresik a lehetőséget, hogy az egyházmegye különböző képzésein is megismertethessék a NEK történetét és küldetését a hallgatósággal.

A távlati tervekről is szó esett, amelyekről honlapunkon is értesülhetnek majd az érdeklődők. A felkészülést segítik továbbá a Vadfüge rovat hónapról hónapra megjelenő írásai, amelyek a korai tanúságok, elsősorban az egyházatyák munkái alapján mutatják be az egyház eucharisztikus teológiáját.

Forrás: PEM