2022 fát ültetnek el néhány héten belül Pécsett

2019. október 07. hétfő 17:32

2022 fát ültetnek el néhány héten belül Pécsett

Az Európa Zöld Fővárosa-pályázatra készülve jelentette be az önkormányzat Zöld Biztosa, hogy a következő másfél hónapban 2022 fát fognak elültetni a városban a pécsiek széles összefogásával.
 Kővári János megjegyezte, a Tubesi radar elleni küzdelem vagy a Havihegyi Mandulafa melletti összefogás a város legfontosabb szereplői között is megmutatja, hogy a fenntarthatóság minden pécsi számára fontos és kiemelt cél.  

 

 

A Király utcában, a Széchenyi Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a Lyceum templom előtt ültetett fákat Páva Zsolt polgármester, Vári Attila, Pécs polgármester-jelöltje, Dr. Miseta Attila, a PTE rektora, Dr. Síkfői Tamás, a Pécs-Baranya Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Csóka János pálos rendfőnök, valamint Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke.

A résztvevők elsősorban azt hangsúlyozták, hogy a természeti környezet megóvása és a fenntarthatóság nemcsak a mostani, hanem a jövő generációk számára is fontos.

- A város legfontosabb intézményeinek, szereplőinek az összefogása is mutatja azt, hogy a zöld városnak teljes támogatottsága van, és a következő években - részben az Európa Zöld Fővárosa programnak köszönhetően - olyan fejlesztések várhatók, amelyek segítségével Pécs gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi szempontból is fenntartható pályára állhat - mondta az eseményen Kővári János.

EQM