Még pár napig igényelhető az újraindítási gyorskölcsön

2021. november 27. szombat 09:11

Még pár napig igényelhető az újraindítási gyorskölcsön

A kamatmentes újraindítási gyorskölcsön november 30-ig érhető el a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank MFB pontjain - közölte a Magyar Bankholding az MTI-vel.

 

 

A közlemény szerint országosan az összes hitelkérelem közel kétharmada a holding tagbankjaihoz érkezett, ügyfeleik eddig több mint 7100 hitelkérelmet nyújtottak be 62 milliárd forint értékben.

A Magyar Bankholding tagbankjai összesen 474 MFB Pontot üzemeltetnek, ahol a járvány okozta válság következményeit megszenvedő mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyesületek és nonprofit kft.-ék igényelhetik az államilag támogatott hitelt. Eddig átlagosan 8,6 millió forint volt az igényelt összeg bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve a készletek finanszírozására - írták.

Emlékeztettek: a 10 éves futamidejű, legfeljebb 10 millió forintos hitel kamata 0 százalék. A törlesztést az első három évben nem szükséges megkezdeni, a saját forrás nélkül igényelhető kölcsönhöz nem kapcsolódnak banki költségek (kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj).

 

MTI