Halálos tűzeset történt az egyik budapesti kórházban

2022. január 23. vasárnap 09:15

Halálos tűzeset történt az egyik budapesti kórházban

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. A tűzben egy ember meghalt - erősítette meg az MTI értesülését az Országos Mentőszolgálat szóvivője.


Győrfi Pál közölte: egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. Hozzátette: a helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek.



A szóvivő elsődleges információi szerint több beteget a kórházon belül helyeztek át más osztályokra, de négy embert a mentőknek kellett átszállítaniuk másik egészségügyi intézménybe.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel.

A tűzoltók nagy erőkkel - 18 gépjárművel - vonultak a helyszínre, kezdték meg az oltást és az életmentést.

A szóvivő tájékoztatása szerint a tüzet kora délelőttre eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületben 56 beteget kellett áthelyezni.


Kisdi Máté a helyszínen a közmédiának nyilatkozva elmondta, hogy a tűz egy öt négyzetméteres, a füst pedig mintegy 100 négyzetméternyi területet érintett.

 
Képünk
illusztráció.

MTI