Délutánra javult a helyzet a vonatközlekedésben

2019. december 02. hétfő 16:45

Délutánra javult a helyzet a vonatközlekedésben

Javult a helyzet a vasúti közlekedésben a délutáni órákra a reggeli állapotokhoz képest - tudatta Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel közleményben hétfőn. 

 

 

Két vonalszakaszon, Bakonyszentlászló és Zirc, valamint Szentgál és Városlőd-Kislőd között a vasúti pályára dőlt fa miatt szünetelt a vonatközlekedés.

A váci vonalon a napközbeni vasúti átjárós baleset, illetve a Nyugati pályaudvari nehézkes váltóállítás okozott többórás késéseket minden vonatnál. A délutáni órákra javult helyzet, a Nyugati pályaudvarról induló és oda érkező vonatok 40-70 perces késéssel közlekednek.

Az érintett vonalak: Budapest-Vác-Szob, Budapest-Veresegyház-Vácrátót-Vác, Budapest-Esztergom, Budapest-Lajosmizse, Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, Budapest-Szeged.

A Budapest-Vác-Szob vonalon a Nyugati pályaudvarról félóránként indulnak a minden állomáson és megállóhelyen megálló személyvonatok, visszafelé Vácról ugyanez a menetrend érvényes. A szobi utasoknak mindként irányban a váci állomáson át kell szállniuk.

A Budapest-Cegléd vonalon hétfőn a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak, a monori személyvonatok kimaradnak a menetrendből.

A budapesti pályaudvarokon és vasútvonalakon letakarították a havat a váltókról és a peronokat is megtisztították.

MTI