Bravúr: sógora cipőjében lopott halkonzervet, mégis elkapták

2019. július 14. vasárnap 11:19

Bravúr: sógora cipőjében lopott halkonzervet, mégis elkapták

Befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melynek gyanúsítottja a szomszéd halkonzervét és zenedobozát is ellopta. 

 

 

 

Egy 49 éves férfi tett feljelentést a Bácsalmási Rendőrőrsön 2019. május 20-án ismeretlen tettes ellen lopás miatt. Az elkövető betört a sértett lakatlan, felújítás alatt álló házába, és onnan több tárgyat eltulajdonított.

Adatgyűjtés során került a nyomozók látóterébe az a 26 éves helyi lakos, aki a szomszédba járt udvarolni, majd be is költözött barátnőjéhez.

A férfi tudta, hogy az új lakhelye melletti ingatlanban hosszabb ideje senki sem tartózkodik, így egy adandó alkalommal átmászott a kerítésen, hogy körülnézzen.

Óvatosságból a vele együtt lakó sógora cipőjét vette fel, aki mit sem sejtett a történtekből. A tolvaj betört a házba, és onnan játékkonzolt és tartozékait, rádiót, kisméretű gázpalackot vitt magával, de eltulajdonított egy zenedobozt is. Távozás előtt magához vett még néhány halkonzervet, ezeket egy hűtőtáskában találta.

A 26 éves fiatalt a nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Az eljárás során szabadlábon védekező férfi beismerő vallomást tett.

Ügyében a nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelés javaslatával átadták az illetékes ügyészségnek.

Forrás: BKMRFK