A cellájukból intézte csalásaikat két rab

2020. október 29. csütörtök 11:45

A cellájukból intézte csalásaikat két rab

A Baranya Megyei Főügyészség indítványt tett annak a két, szabadlábon lévő férfinak a letartóztatására, akik börtönben lévő társaikkal együtt 14 személyt ejtettek tévedésbe, és ezzel közel 3 millió forint kárt okoztak.

 

Ellenük bűnszövetségben, üzletszerűen, nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt folytat nyomozást a Szigetvári Rendőrkapitányság.

 

A megalapozott gyanú szerint a szabadságvesztés büntetésüket töltő gyanúsítottak a BV intézetbe illegálisan bejuttatott mobiltelefonokkal, SIM kártyákkal internetes apróhirdetési oldalakra regisztráltak, majd jelentkeztek a különböző termékeket eladásra kínáló sértettek hirdetéseire.

A gyanúsítottak minden esetben álnevet adtak meg a vásárláskor, a vételár átutalását pedig hamis, általuk szerkesztett képfájl megküldésével igazolták, valós fizetés azonban egyetlen esetben sem történt.

A megtévesztett sértettek a termékeket a gyanúsítottak által megadott csomagátvevő pontokra küldték el, ahol azokat a két, szabadlábon lévő gyanúsított felvette, majd utóbb értékesítette.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a fenti módszerrel a gyanúsítottak 14 sértettnek közel 3 millió forint kárt okoztak.Mivel a szabadlábon lévő terheltek vonatkozásában fennáll annak a veszélye, hogy megszöknének, nehezítenék, veszélyeztetnék a bizonyítást, esetleg újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el, ezért az ügyészség indítványt tett a letartóztatásukra.

A Pécsi Járásbíróság az ügyészi indítványról a mai napon dönt.

Képünk illusztráció.

 

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség