Vizsgálják a "pécsi norvég civileket" - 2010-ig nézik vissza a pénzeiket

2014. december 03. szerda 20:45

Vizsgálják a

Az elmúlt négy év civil támogatásait vizsgálja a decemberben felálló önkormányzati bizottság. Csizmadia Péter önkormányzati képviselő (képünkön), a grémium elnöke érdeklődésünkre azt mondta, a munkájuk összegzéseként készülő jelentés „ténybeli és jogi" megállapításokon alapul majd. A dokumentum jövő tavasszal kerül csak a közgyűlés elé. Kunszt Márta (DK) személyében az ellenzék is helyet kapott a testületben.

Mint arról a Pécsi Újság.hu korábban beszámolt, az októberi helyhatósági választási kampányban jelentette be dr. Páva Zsolt polgármester, hogy az Összefogás Pécsért Egyesülethez (ÖPE) köthető civil támogatások miatt kivizsgálják az elmúlt évek gyakorlatát a hasonló ügyekben. 

- A bizottság feladata a kiosztott közpénzek körülményeinek, mértékének és jogszerűségének kivizsgálása a 2010-2014 évek közötti időszakban - közölte munkatársunk kérdésére dr. Csizmadia Péter fideszes önkormányzati képviselő, a Civil Pénzek Vizsgálóbizottságának elnöke.

A tagokat természetesen a városházi képviselő-testületből választották, a csapatban helyet kapott még a Fidesz-KDNP padsoraiból Erb József és Decsi István, valamint az ellenzéki dr. Kunszt Márta (DK).

- A lefolytatott vizsgálat zárásaként a bizottság jelentést készít, melyet a közgyűlés elé terjeszt. A dokumentum ténybeli és jogi megállapításokat tartalmaz majd, e mellett bemutatja azt is, hogy a megállapítások milyen bizonyítékon alapulnak. A grémium javaslatot is tehet az esetlegesen szükséges intézkedésekre - mondta Csizmadia a munkamenetről.

Kérdésünkre úgy fogalmazott, a bizottságot „szükség szerint" hívják össze, azaz nem rendszeres időközönként tanácskoznak majd. Az első ülésüket mostanában, december elején tartják, a jelentést pedig márciusban kell a közgyűlés elé terjeszteni.

Képünkön: dr. Csizmadia Péter, a Civil Pénzek Vizsgálóbizottságának elnöke.

Palotás P. - Fotó: Dittrich Éva