Vizsgálóbizottságot alakítanak a pécsi civil pénzek miatt a Városházán - Jön a feketeleves

2014. október 13. hétfő 16:06

Vizsgálóbizottságot alakítanak a pécsi civil pénzek miatt a Városházán - Jön a feketeleves

Sajtótájékoztatót tartott hétfőn koradélután Páva Zsolt, Pécs újraválasztott polgármestere, melyen bejelentette, amit már megírtunk, hogy Girán János és Őri László lesznek az új pécsi alpolgármesterek. És még azt uis, hogy "civilügyben" vizsgálóbizottság alakul. 

Páva azt mondta az újságíróknak, hogy az új testület felállásával egy időben megalakítják a Civil Pénzek Vizsgálóbizottságát, mivel "az elmúlt hetekben kiderült, nincs illetve nem volt minden rendben a civil támogatások ki- és elosztása körül". 

Mint a Pécsi Újság.hu szeptember 21-én megírta, az elmúlt hetekben az ÖPE polgármester-jelöltje, az azóta listán újra a közgyűlésbe került Kővári János bizottságelnöki munkája kapcsán merült fel a gyanú, hogy részrehajlóan osztottak el a Városházán civil pénzeket.

„Alaposan meg kell vizsgálnunk ezeket a támogatásokat, tisztázni kell a felmerült gyanús eseteket, ez ugyanis minden pécsi civilszervezet érdeke" - mondta a polgármester.

„A lehető leghamarabb szeretném megkezdeni a munkát az új képviselőtestülettel, beterjesztem a hivatalos polgármesteri programomat is a Közgyűlés elé, amely a következő évek munkaterve is egyben. Tudjuk mit akarunk, tudjuk azt is hogyan és, hogy merre kell haladnunk, a pécsiek pedig egyértelműen kiálltak a következő évek pécsi gazdaságfejlesztési programja mellett.

A lehető leghamarabb beterjesztem az új közgyűlés elé az újabb adócsökkentő programot, amely során újabb 300 millió forint maradhat a pécsiek pénztárcájában. Jelentősen szeretném bővíteni azok számát, akik élhetnek a kedvezményekkel: így például a kis lakásban élők, a nagy családosok, egyedül élő idősek számíthatnak elsősorban erre a segítségre” – mondta el a régi-új polgármester a sajtótájékoztatón, amelyen a maga és képviselők nevében köszönetet mondott a pécsieknek a támogatásért.