Ütött, zaklatott, garázdálkodott egy pécsi férfi

2021. szeptember 17. péntek 16:49

Ütött, zaklatott, garázdálkodott egy pécsi férfi

A Pécsi Járásbíróság pénteken elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását egy hónapra három rendbeli súlyos testi sértés bűntette, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, személy elleni erőszakos fenyegetéssel elkövetett zaklatás vétsége és garázdaság vétsége alapos gyanúja miatt egy hónapra. 

 

 

A nyomozás eddigi adati szerint a gyanúsított férfi 2020. november 6-án, az esti órákban egy bevásárlóközpont tetőparkolójában, előzetes szóváltást követően odalépett egy kiskorú fiúhoz és egy alkalommal megütötte a fiú arcának baloldalát. A sértett a bántalmazás következtében súlyos, kétoldali állkapocsszárcsont törést szenvedett.

A gyanúsított 2021. május 18-án rábeszélte egyik ismerősét, hogy bántalmazza egyik haragosát, ezért ismerőse 2021. május 18-án, a délelőtti órákban egy pécsi közterületen - miközben a gyanúsított a helyszínen biztatta - egy boxert a kezére húzva több alkalommal, ököllel arcul ütötte a férfit, akire a gyanúsított haragudott. Az ütésektől a sértett a földre esett, majd az elkövető beült a gyanúsított gépkocsijába, és mindketten eltávoztak a helyszínről.

2021. szeptember 7-én egy sértett férfi tett feljelentést zaklatás vétsége miatt a rendőrségen, mert a gyanúsított 2021. júliusától több alkalommal, személyesen és telefonon keresztül is azzal fenyegette meg, hogy megöli, agyonveri, valamint, hogy kézigránátot fog bedobni az ablakán.

2021. szeptember 14-én, a gyanúsított lakásában, a gyanúsított szóváltást követően ráfeküdt az élettársára, a sértett nőre, majd több alkalommal, ököllel megütötte a nő mellkasát, bordáit és az arcát is. A bántalmazás következtében a nő súlyos bordatörést szenvedett.

Ezt követően a gyanúsított 2021. szeptember 15-én Pécsett, a nyílt utcán felszólította a sértett nőt, hogy menjen haza vele, majd miután a nő erre nem volt hajlandó, a gyanúsított előbb megrántotta, majd egy alkalommal megütötte a fejét.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, a terhére rótt cselekményeket feltételes szabadság, illetve más büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított - szabadlábon hagyása esetén - a büntetőeljárásban résztvevő más személy befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást vagy újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében jelentettek be fellebbezést, így a végzés nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék