Ülésezett a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság

2019. március 16. szombat 07:38

Ülésezett a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság

A bizottság a megye közlekedési szakembereinek részvételével tartotta meg a napokban idei ülését a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon. 

 

Dr. Gulyás Zsolt rendőr ezredes, megbízott megyei rendőrfőkapitány, a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság elnöke köszöntötte a jelenlévőket, és megnyitotta az ülést.

A főkapitány kiemelte, hogy a baleset-megelőzési tevékenység során a szabálykövető magatartást kell tudatosítani a közlekedőkben, és a kampányok mellett permanens, egymásra épülő folyamatot kell elindítani, amelynek célcsoportja a gyermekek.

Az ülésen Bertáné Wingert Erzsébet rendőr őrnagy, a BMBB titkára tájékoztatta a résztvevőket a megye 2018. évi baleseti helyzetéről, a Bizottság 2018. évi baleset-megelőzési programjairól, valamint a 2019. évi munkatervről.

Ezután „Az év iskolarendőre" elismerésben részesült Vojnics Tímea rendőr őrnagy, a Komlói Rendőrkapitányság ifjúsági bűnmegelőzési tanácsadója tartott előadást az iskolarendőri tevékenységről.

Gerstné Molnár Tünde, a Tüke Busz Zrt. marketingvezetője bemutatta a Tüke Busz Zrt. tevékenységét, valamint ismertette a baleset-megelőzési területen eddig elvégzett, és a tervezett közös programokat.

Az ülést Tóth András, a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület elnökének prezentációja zárta, amelyben hangsúlyozta az egyesület közösségformáló erejét, és ismertette közlekedésbiztonsági tevékenységét.

Forrás: BMRFK