Több sofőrt is elfogtak ittas vezetés miatt

2017. május 19. péntek 09:52

Több sofőrt is elfogtak ittas vezetés miatt

Az elmúlt 24 órában három gépkocsivezetőt fogtak el ittasság-ellenőrzés során a rendőrök Baranyában.

Siklós és Harkány között ellenőriztek a rendőrök egy személygépkocsival közlekedő 65 éves helyi férfit csütörtökön fél tizenkettőkor. A gépkocsivezetőnél alkalmazott alkoholteszter pozitív jelzést adott, ezért a rendőrök további légalkohol vizsgálatra előállították. Az intézkedés alkalmával az is kiderült, hogy a férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezik, mert azt egy korábbi intézkedés alkalmával a rendőrök elvették.

Egy lejárt műszaki érvényességű utánfutót vontató személygépkocsival közlekedő férfit ellenőriztek a rendőrök csütörtökön kettő órakor Mohácson, a Budapesti úton. A 40 éves kisnyárádi férfinál alkalmazott alkoholteszter pozitív jelzést adott, ezért a rendőrök további mintavételre őt is előállították, vezetői engedélyét elvették.

Egy külföldi rendszámú gépkocsit vezetett az a férfi, akit csütörtökön három órakor ellenőriztek a rendőrök Pécsett az Enyezd utcában. A vezetői engedély nélkül közlekedő 33 éves budapesti férfinál alkalmazott légalkohol-vizsgálat szintén igazolta az alkoholfogyasztást, így ő sem autózhatott tovább.

A gépkocsivezetők ellen a rendőrség járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Forrás: BMRFK