Tényleg megrúgták? Leköpték? Feljelentést fontolgat a Roma Parlament Bogdán Lászlóval szemben

2017. október 21. szombat 18:27

Tényleg megrúgták? Leköpték? Feljelentést fontolgat a Roma Parlament Bogdán Lászlóval szemben

Megrugdosták és leköpték Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét távozóban egy nyilvános fórumról, adta hírül Facebook-bejegyzésében Péterfi Judit, a Hírt TV műsorvezetője. Mások szerint viszont nem történt ilyesmi. Az esemény rendezője, a Roma Parlament Egyesület elnöke által is jegyzett nyilatkozatban arra szólította fel a polgármestert, álljon a nyilvánosság elé, és tegye egyértelművé a helyzetet: kik, mikor, hol és hogyan inzultálták, ellenkező esetben becsületük megvédése érdekében feljelentést tesznek ellene. Bogdán László elérhetetlen. 


„Meghívták egy fórumra, ahol beszédet mondott és ahová mosolyogva érkeztünk együtt. Rossz érzése volt. A szócsatákba beleállt, válaszolt a kérdésekre. Aztán elkezdtek gyülekezni a gomolyfelhők. Távozáskor hátulról megrugdosták és leköpték" - olvasható a Facebookon Péterfi Judit Hír Tv-s műsorvezető október 19-ei, Leköpték, megrugdosták, az életére törtek! Stop! címmel közzé tett posztjában Cserdi polgármesteréről.

A hírt azonnal átvette a balliberális sajtó, futótűzként terjedt, „veszélyben Bogdán élete".

Az ominózus fórum - amit a Wesley János Lelkészképző Főiskolán tartottak szeptember 25-én - egyik szervevője, a Roma Parlament Egyesület elnöke, Horváth Aladár szerint viszont sem az eseményen, sem azt követően nem érte inzultus Bogdán Lászlót.

"Cigány sámán, bredpit, miniszter"

Horváth Aladár szombaton egy másik posztot is közzétett, Privátszféra címmel.
"Fura lélek: bűntudata volt, megkorbácsolta magát (most két hétig ez lesz a "media specifikája"),mint egy rendes középkori, leendő szent. De fáj, ha mások "rúgdallják", viszont szereti, ha sajnálják: mióta inzultálják, minden nap sír (szerencsére egy hete már a riporternővel együtt, aki egyszerre lát benne egy cigány sámánt, egy magyar minisztert és egy bredpittet). Néha azt érzem, először egy lélektani röntgenre kellene küldeni őket, s csak utána (média)etikai vizsgálatra. Ámbár sok százezer ember átverése, félrevezetése, egy őket vendéglátó főiskola és roma egyesület befeketítése: jogi kategória."

Minderről az Index is beszámolt : „Bogdánt hárman kísérték ki egészen a taxiig, és nem történt semmilyen inzultus, békésen váltak el", nyilatkozta a hírportálnak Horváth, aki szombaton a Facebookon is kifejtette véleményét:

„Ezt az eseményt állította be Péterfi Facebook-bejegyzésében, akként, hogy a fórum végén leköpték és megrúgták a vendéget... arról nem írt, csak szóban mondta el közös ismerősünknek, hogy Bogdántól hallotta az infót, mivel ő a vita elején eltávozott. Hamis dezinformációiájával sikerült felpromóznia a hirtv-s műsorát, mert bejegyzését pillanatok alatt és kritikátlanul átvette szinte a teljes magyar sajtó, ezrével osztották meg a fészen, és színesítették ki, összekapcsolva a menekültek befogadására vonatkozó bummját az "inzultussal". Egy jogállamban rágalmazásért, hitelrontásért és az újságírás etikai szabályainak felrúgásáért felelniük kellene. Jogászok véleményét is várjuk".


A Roma Parlament nyilatkozatot is közzétett a „rémhírekről":

„1. 2017. szeptember 25.-én mintegy negyven fő vett részt azon a színvonalas vitán, amelynek vendége Bogdán László, Cserdi polgármestere volt.

2. A fórumra Péterfi Judittal érkezett, az újságírónő a rendezvény elején eltávozott, legfeljebb vágóképeket készített. Mi fölvettük a teljes beszélgetést, itt megtekinthető:



3. A rendezvényünkön nem esett szó a menekültkérdésről, miközben több híradás az állítólagos leköpését és megrúgását ezzel hozza összefüggésbe!

4. A vita végén, Bogdán a hír tv-be sietett, az érte küldött taxihoz hárman kísértük ki, Deák Dániel egyetemi tanár, Botos Ibolya általános iskolai tanár és jómagam. Szívesen látott vendégnek járó kedvességgel, és egy Folytassuk! - mindkettőnk által kiejtett búcsúszóval váltunk el.

5. Mindezek tükrében fölszólítjuk Bogdán Lászlót, álljon a nyilvánosság elé, és tegye egyértelművé a helyzetet: kik, mikor, hol és hogyan inzultálták? Amennyiben nem teszi meg az elvárható jogi és erkölcsi lépéseket, úgy a Roma Parlament fog följelentést tenni ellene az egyesületünk, és a rendezvényünkön részt vett hallgatóság, jó hírének és becsületének megvédése érdekében", olvasható a közleményben.

Bogdán Lászlót nem tudtuk elérni, így nem tudjuk közölni álláspontját. A telefonját azonban másoknak sem veszi fel, például Horváth Aladár is többször kereste.

 

M. B. - Fotó. MTI/Balogh Zoltán